nocas-se-casovnik-pomerio-jedan-sat-unapred-i-sutra-ce-se-sve-zene-probuditi-sa-velikim-problemom-8211-evo-kako-da-ga-resite

30.03.2019. 19:30

Letnje računanje vremena u Evropi počelo je rano ujutru u nedelju, 31. marta, pomeranjem kazaljki na časovnicima za jedan čas unapred. Tako su se u 02.00 časa, u noći izmedu subote i nedelje, kazaljke na časovnicima pomerile jedan čas unapred, na 03.00 časa.

Ne zaboravite da pomerite sat Foto: Profimedia

Mnoga istraživanja potvrđuju da ovaj princip loše utiče na naše celokupno zdravlje i stanje, ali jedna posledica je posebno neugodna, naročito za dame jer vidno kvari lepotu.

Vodeći dermatolozi smatraju da treba obratiti pažnju na kožu jer promena računanja vremena podstiče njeno preuranjeno starenje. Sat manje u krevetu deluje na naš unutrašnji časovnik zbog čega koža počinje brže da stari.

Bilo kakvo remećenje ovog našeg unutrašnjeg ritma ima negativne posledice, manje ili veće, a to se najpre ogleda na koži, kaže Kendis Braun sa ugledne londonske klinike.

Studije su pokazale i da naša koža ima sopstveni ritam po kom funkcioniše i da postoji određeno vreme kada se ona obnavlja, obično popodne ili uveče. Kad se to poremeti prolećnim pomeranjem sata, nastaje disbalans, pa joj zato treba pomoći. Najbolje je da uradite piling lica kako biste odstranili sve mrtve ćelije i kako bi koža sinula novim sjajem. Nanesite noćni serum sa vitaminima E i B i hidratantnu kremu. To bi trebalo da ublaži posledice ove promene.