„nosila-me-je-na-rukama.-da-nije-bilo-nje,-ne-bih-preziveo“:-ovako-je-igor-pricao-o-jasmini-koja-je-bila-njegova-velika-ljubav

„Majka me je nalazila u strašnim stanjima. Ispovraćanog, us*anog… Dotle je dolazilo da bi me ona stavila u kola i dala mi pare za drogu jer više nije mogla da me gleda. Nisam imao više gde da se ubodem“, rekao je Igor Pervić.

U tom strašnom periodu pojavila se pesnikinja i književnica Jasmina Holbus.

„Tu se pojavila Jasmina koju sam upoznao tako što ona piše poeziju. Trebalo je ja da snimim spot, a moj otac je radio recenziju. Pozvao me je i rekao: „Hoćeš da uzmeš neku kintu, imam poslić za tebe“. Otišao sam kod nje očekujući sredovečnu gospođu, a tamo moja buduća žena Jasmina. To je zaista bila ljubav na prvi pogled. I sad ona je slušala priče po gradu i plašila se u počeku, ali mi smo se stvarno ludački zaljubili jedno u drugo. Ona je tada još bila u tom braku, pa smo se mi malo skrivali, spavali po Košutnjacima u automobilu, nosili posteljinu i jastuke, kao na filmu…

Majka me je nalazila u strašnim stanjima. Ispovraćanog, us*anog… Dotle je dolazilo da bi me ona stavila u kola i dala mi pare za drogu jer više nije mogla da me gleda. Nisam imao više gde da se ubodem“.

Igor Pervić prisetio se i vremena u rehablitacionom centru.

Jamsina HolbusFoto: youtube

„Bio sam vezivan 24 sata, tu je bio neki depresivac, vrlo teški bolesnici su bili tu. Tih 21 dan je bilo zaista… Ali to je bio jedino pravi način da pokažem kako mi je stalo, da imam volju i želju i da želim iz toga da se izbavim. Jasmina je dolazila dva puta dnevno da me poseti i stvarno se trudila oko mene. Tada sam shvatio da je ona moja jedina slamka spasa…

Da nije bilo Jasmine… Morate imati nekoga posle skidanja, inače ćete izvršiti samoubistvo. Bio sam strašno ljut i na sebe i na sve, ali prvenstveno na sebe. Ona me je hranila, nisam mogao da idem sam u WC. Mogao sam da jedem samo jogurt, na kašičicu me hranila. Na rukama me je nosila kod dotkora. Zaista, takva žena… Njoj mogu da zahvalim što sam danas živ i zdrav“.

Jasmina Holbus je rođena u Beogradu, bavi se i dizajnom enterijera, član je Udruženja knjićevnika Srbije i ULUPUDS-a, a od 2007, je samostalni umetnik.

Autor je značajnih stambenih objekata u arhitekturi i u oblasti enterijera i dekoracije stambenih prostora.

Živi i stvara u Beogradu. Ima sina Aleksa Džulijusa Holbusa iz braka sa poznatim jugoslovenskim i srpskim hokejašem Mirkom Holbusom.