NOVI DEO VRTIĆA NEMA KUHINJU, RODITELJI NA MUCI

NOVI DEO VRTIĆA NEMA KUHINJU, RODITELJI NA MUCI

Deo objekta u Predškolskoj ustanovi Neven, koji je konačno otvoren prošle godine, po mišljenju roditelja ima jednu slabost: nema prostor u kojem bi deca koja su ovde smeštena mogla da ručaju. Na tu činjenicu nam je ukazao jedan roditelj, koji je naglasio da su već više puta molili rukovodstvo PU „Neven“ da obezbedi prostor.

-Iako smo dobili čvrsta uveravanja da će se deci izaći u susret, još uvek nema pomaka i to je smao mrtvo slovo na papiru. Deca tri puta dnevno izlaze iz objekta i odlaze u drugi, kako bi jela. Kada je leto, nije problem, ali po hladnoći da se šetaju, stvarno nema smisla. U više navrata dobili smo uveravanja da će se obezbediti trpezarija i još uvek ništa. Deca se češće razboljevaju, a to je, smatramo baš zato jer se po haldnoći šetkaju svaki put kada treba da jedu- kazao nam je roditelj.

On je dodao da neće stati i da su pripremili pismo koje su uputili nadležnoj inspekciji.

Za dogradnju ovog dela objekta „Neven“ pare je dala Vlada Republike Srbije i to 11 miliona dinara. Slavica Đukić Dejanović je otvorila objekat kada on još, a ona to verovatno nije ni znala, nije ni počeo sa radom, jer je bilo problema sa dozvolama. Posle mnogo muka, ipak su sve papirološke prepreke otklonjene i deca su se uslelila.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...