U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Članovi Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu u Prokuplju, u sklopu projekta „Održavanje i uređenje zelenih površina“, danas su na brdu Hisar postavili dva stola i tri klupe.

  Ovaj projekat finansira lokalna samouprava u iznosu od 1,2 miliona dinara.

  -U pravljenju ovih klupa i stolova, naši članovi uložili su mnogo truda i ljubavi, kako bi ulepšali dečije igralište na brdu Hisar. Finansiranjem ovog projekta, lokalna samouprava je pokazala i dokazala da su osobe sa invaliditetom sastavni deo društva i da mogu, u granicama svojih radnih sposobnosti, da daju određeni doprinos uređenju zelenih površina, izjavio je predsednik Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Milutin Stojanović i dodao da je na ovom projektu, koji traje do 30. septembra, angažovano osam radnika.

  Pročitajte i…  Bolnica dobila tri nova aparata

  On je istakao da oni rade i na realizaciji projekta „Kulturna inkluzija“. Na ovom projektu, koji se finansira od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u iznosu od 275.000 dinara, angažovano je pet članova Udruženja.

  -Tokom leta, biće organizovane mnoge radionice, na kojima će naši članovi pokazati da znaju da slikaju, crtaju, pevaju, sviraju, glume i recituju. Deo programskog sadržaja biće prezentovan i građanima Prokuplja i predstavljen 5. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469719