Novogodišnji intervju sa predsednikom kuršumlijske opštine Radoljubom Vidićem

U novogodišnjem intervjuu za Top Novosti, predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić ocenio je kao veoma uspešnu proteklu, 2019. godinu i najavio otvranje više stotina radnih mesta u novoj, 2020. godini kao i niz važnih infrastrukturnih projekata.
– Već na proleće, tačnije u aprilu mesecu kako je i predsednik Vučić najavio, oćekuje se otvaranje fabrike Namenske industrije u Pljakovu u kojoj će posao naći najpre oko stotinu radnika, a kanije njih tri stotine. Takođe očekujemo i pokretanje Kuršumlijske Banje u kojoj će posao naći oko stotinu novih radnika, kazo je predsednik Vidić.
On je istakao da pored zapošljavanja novih radnika, Vlada Srbije je obezbedila između 15 i 20 miliona evra za pokretanje radova na brani Selova.
– Završetak radova na brani Selova je veoma značajna za našu opštinu. Predviđeno je da se najpre završi eksproprijacija zemljišta, nakon toga očisti korito jezera i napuni vodom akumulacija. Radovima je predviđeno i da se izgradi novi put do Lukovske Banje čime bi bio znatno olakšan dolazak turista u ovu banju, istakoa je predsednik Opštine Kuršumlija.
Od značajnih infrastrukturnih radova na teritoriji kuršumlijske opštine on je istakao završetak gradskog trga koji se očekuje uskoro i za šta je opština izdvojila 30 miliona dinara.
–  Kuršumlija će skorim završetkom radova dobiti moderan gradski trg sa amfitetarom, fontanom i drugim sadržajima. Istovremeno, planirani su radovi na kompletnom uređenju centra grada među kojima su radovi na rekonstrukciji hotela Evropa, ali i na rekonstrukciji bioskopa za šta je planirano da se obezbedi oko 50 miliona dinara kao i asfaltiranje niza ulica i puteva kako u gradu tako i na teritoriji naše opštine, naglasio je predsednik Vidić u novogodišnjem intervjuu za Top Novosti.
Pročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...