o-cerki-merime-njegomir-danas-bruji-internet:-jelena-se-bavi-kontroverznom-tehnikom-za-prizivanje-novca,-i-to-izgleda-ovako

Naime, društvenim mrežama kruži isečak iz jednog od njenih snimaka na kome se vidi da se Jelena Njegomir Grahovac služi tehnikom Ane Bučević, protiv koje je hrvatsko ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog nadrilekarstva.

Metode Jelene Njegomir Grahovac svrstavaju se u naučno nepriznatu tehniku emocionalne slobode ili “psihološke akupresure”, a uključuju “tapkanje” i “vibracije” (lupkanje po tačkama na telu dok se izgovaraju afirmacione poruke) pomoću kojih navodno leči mentalne i fizičke probleme. Istim metodama služi se i njena zasad slavnija koleginica Ana Bučević.

Jelena uglavnom “tapka” za novac i izobilje, primećujući da što se ljudi više tapkaju, rezultati brže dolaze.

– Ja volim novac i rado ga dajem, a on mi se umnogostručeno vraća. Univerzum je pun obilja. Kad god mi nešto zatreba, znam da će mi biti obezbeđeno. Moji prihodi konstantno rastu. Ja zaslužujem novac i ja volim novac – priča Jelena afirmaciju uz “tapkanje”.

Pored tapkanja, Jelena insistira na važnosti afirmacija i meditacija.

Površinski rad na sebi daje površinske rezultate.Osećate se fantastično jedno vreme ali traje privremeno. Dođe do pada iz koga ne znate kako da izađete. Mnogo ovakvih priča sam čula i na radionicama i na savetovanjima.Ovo se dešava jer umesto prihvatanja realnosti birate bežanje od svih emocija koje vam kvare trenutnu sliku. Bežite od svih emocija koje sa sobom nose neugodnost.
Često vam se javlja strah da ćete tako “negativni” nešto loše iskreirati.
Nema dugotrajnih rezultata kada emocije guramo pod tepih.Naprotiv, svako ko je krenuo putem svoje duše prolazi kroz svoja ciscenja. Ali zašto smo onda pogrešno shvatali i primenjivali ucenja?
Jer biramo da verujemo u ono sto nam se sviđa. I dalje smo programirani da bežimo od bola.
Prva stvar koju bi svako od nas trebalo da prihvati je da negativne emocije ne možemo i ne trebamo da izbegnemo. Ako to radimo one će nastaviti da nam kreiraju realnost iz podsvesti i što više potiskujemo one će glasnije tražiti izlaz. Mnogi od vas su već iskusili taj nagli pad.
Jedini razlog zbog kog izlaze je da bi otišle od nas. I to je druga stvar koju bi trebalo da shvatimo. Njihov izlazak nema drugu svrhu osim da ih prihvatimo i otpustimo sada kada smo sposobni da ih procesuiramo.Kada smo bili mali nismo bili spremni pa smo ih se odrekli i nataložili ih u podsvest. Oni kao zgrčena energija stoje u našem energetskom telu i stvaraju blokade.
Dok emocije izlaze, kada vam je teško da se sa njima nosite možete da se tapkate, hopsate, dišete duboko, razgovarajte sa emocijom, šta god zelite. Ali nemojte da ignorisete sebe.
Sa svojim unutrašnjim detetom ja prolazim bezuslovno kroz sve emocije.
Nekada će proces trajati nekoliko sekundi ali često ce biti potrebno da prođete kroz emociju i da je prihvatite pre nego što je se oslobodite. Sve to je već u vama, pa ne brinite, ništa novo nećete iskreirati.
Naprotiv, kada je dopustite, već je na pola puta da jednom zauvek napusti vase bice. A prihvatanjem, ljubav će postati vaša dominantna vibracija.

#emocije #radnasebi #duhovnost #eft #anksioznost #podsvest #svest #ljubav # inspiracija #prihvatanje @jelena_njegomir

Inače, Jelena je više puta govorila o tome da se već 10 godina bavi ovom tehnikom tapkanja, što je zapravo EFT (tehnika emocionalne slobode) kojom se “uklanjaju blokade i dolazi do visokih vibracija”.

Istom tehnikom služi se i Ana Bučević, a da njih dve sarađuju pokazuju i njihovi profili na društvenim mrežama. Uz to, Jelena često napominje da je upravo kroz Anine snimke razvila interesovanje za ovu tehniku. Jelena često organizuje seminare koje reklamira na svom Instagram profilu, a ulaznicu naplaćuje uglavnom oko 40 evra.

Jelena inače vodi Jutjub kanal “Tragom duše” koji ima nešto preko 8.000 pratilaca, a na njemu, između ostalog, objavljuje i svoje meditacije. Na Instagramu ima podjednak broj pratilaca, a na njemu deli nešto ličnija zapažanja sa pratiocima.

Na činjenicu da je Ana Bučević optužena za nadrilekarstvo, Jelena gleda ovako:

– Mentalna higijena je važna i deljenje svog iskustva na polju ličnog razvoja nema veze sa nadrilekarstvom. Nadrilekarstvo bi značilo da se predstavljate medicinskim stručnjakom a da to niste. Nisam pristalica površnih opisa pa se neću ni zadržavati na tome, da ne bih bila pogrešno shvaćena. Poluinformacijama i netačnim navodima se ne bih bavila. Ne postoji ništa loše u prihvatanju odgovornosti za svoje misli, reči i dela. Naprotiv, tada tek možemo da pričamo o sazrevanju ličnosti. I to je temelj svakog rada na sebi. Sve to je moguće istražiti i testirati. Jedino je pitanje da li nam je cilj da dođemo do istine ili da se tvrdoglavo držimo svojih starih verovanja – poručuje Jelena Njegomir Grahovac za “Blic”.

Jelena inače strogo čuva intimu, iako se bavi javnim poslom, pa se o njenom privatnom životu zna malo toga, osim da je mama devojčice po imenu Zoi. Sudeći po njenim društvenim mrežama, Jelena je po profesiji dizajner enterijera, ali već 10 godina ona se bavi EFT tehnikom.