Obeležen 1. decembar-Svetski dan borbe protiv side

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Učenici Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, organizovali su niz aktivnosti povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra.
  Tradicionalnu akciju podele edukativnih brošura, na štandu ispred Škole, organizovali su članovi sekcije zdravstvene nege, sa nastavnicama Snežanom Arsić i Jasminom Đorđević, koje su ovom prilikom podsetile na značaj podizanja nivoa svesti o preventivi kao najefikasnijem vidu borbe protiv ove opake bolesti.

  -Svake godine, 1. decembra, želimo da skrenemo pažnju da je prevencija najvažnija u zaštiti od side. Ipak, većina ljudi je neinformisana i uglavnom ne zna kako da zaštiti sebe i druge, a diskriminacija je i dalje realnost za mnoge koji žive sa sidom, saopštavaju organizatori akcije.
  Pored podele brošura i flajera, u okviru ove akcije, sprovedena je i anketa o poznavanju faktora rizika i opasnostima od ove bolesti, a na štandu Medicinske škole, zainteresovani građani mogli su i da razgovaraju sa edukatorima i dobiju korisne savete o prevenciji.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475012


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...