OBUKA ZA NOVE RADIO AMATERE

OBUKA ZA NOVE RADIO AMATERE

Radio klub “Toplica” otpočeće obuku za radio – amatere, a akcenat je na komunikaciju preko satelita i uspostavljanje veze sa posadom međunarodne satelitske stanice( ISS) . Na obuci će polaznici steći znanje i o komunikaciji putem radio-telegrafije i radio – telefonije. Zainteresovani mogu da se prijave na  telefon 064 16 00 069. Posebno se pozivaju stariji osnovci i srednjoškolci.

-Ovo je jedan vrlo koristan i humani hobi i obuka je važna za mlade ljude , ali i one starije. Preko nje se uspostavljaju veze na svim tačkama zemaljske kugle, a evo sada vidimo i sa satelitima van orbite zemljine kugle. Ova vrsta komunikacije je veoma značajna u vreme različitih nepogoda i vanrednih stanja, kada se ljudi upozoravaju ali i  traže pomoć  - objasnio je radioamater Zoran Vukajlović .

Radio klub “Toplica” počeo je sa radom 1966. godine i imao je veliki broj članova, koji su pomagali kad god je trebalo i bili angažovani tokom ratova na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Pomagali su u spasavanju i zbrinjavanju, ali i pronalažanju nestalih.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...