odbojkasice-“os-“miloje-zakic”-plasirale-se-na-drzavano-prvenstvo-srbije

Kuršumlija je bila domaćin međuokružnog takmičenja u odbojci za osnovne i srednje škole u ženskoj konkurencij na kome je ekipa OŠ “Miloje Zakić” odnela pobedu i učestvovaće na Državnom prvenstvu Srbije.
Takmičila su se četiri okruga i to, Nišavski, Rasinski,  Zaječarski i Toplički okrug koji su predstavljale kod osnovnih škola OŠ”Miloje Zakić iz Kuršumlije, a kod srednjih Gimnazija Kuršumlija.
Učenice OŠ”Miloje Zakić” su u veoma jakoj konkurencije uspele da se plasiraju na Državno takmičenje pobedama protiv osnovnih škola iz Kruševca i Niša!
Čestitke za devojke i njihovog profesora Slavišu Milosavljevića i puno sreće na Državnom prvenstvu koje će se održati krajem maja meseca.

Kod srednjih škola Gimnazija Kuršumlija nije uspela da se plasira dalje, jer je već u prvoj utakmici naišla na veoma jaku ekipu Gimnazije Zaječar koja je i pobednik kod srednjih škola.
Medjuokružno takmičenje u odbojci u muškoj konkurenciji održano je u Prokuplju.
Najbolji kod osnovnih škola su bili učenici OŠ”Nikodije Stojanović Tatko” a kod srednjih škola Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” iz Niša.
Svi rezultati:
OSNOVNE ŠKOLE(pionirke):
OŠ”Miloje Zakić”Kuršumlija – OŠ”Vuk Karadzić”Kruševac
2-0 (25-13,25-18)
OŠ”Branko Miljković”Niš – OŠ”Desanka Maksimović”Zaječar
2-1(18-25,25-16,15-12)
FINALE:
OŠ”Miloje Zakić” Kuršumlija – OŠ”Branko Miljković”Niš
2-0(25-11,25-16)
Pročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje