ODLUKA DA SE UPROPASTE SVE APOTEKE U SRBIJI DRŽAVNI PROJEKAT!

ODLUKA DA SE UPROPASTE SVE APOTEKE U SRBIJI DRŽAVNI PROJEKAT! RECEPT JE ISTI KAO U NAMENSKOJ INDUSTRIJI:UPROPASTI PA PRODAJ ZA MALI NOVAC!

ODLUKA DA SE UPROPASTE SVE APOTEKE U SRBIJI DRŽAVNI PROJEKAT!

Mašinski inžinjer, Milivoje Joksić, 1od5miliona

Na konferenciji za štampu direktora Apotekarske ustanove u Prokuplju Zlatana Miljkovića, a povodom mojih kritika na način upravljanja Apotekarskom ustanovom Prokuplje koja će je dovesti u bliskoj budućnosti do privatizacije po bagatelnoj ceni, čuli smo optužbu protiv države.

Direktor Apotekarske ustanove Prokuplje, Zlatan Miljković, tvrdi da je država svojom odlukom o uvođenju centralnih javnih nabavki iz 2015. godine onemogućila Apotekarske ustanove u celoj Srbiji da se ravnopravno nadmeću sa privatnim apotekama. Na ovaj način on je posredno za ovo optužio i narodnog poslanika iz Projkuplja tj. Toplice, najviše rangiranog u republičkim organima Darka Laketića jer je on na neki način učestvovao u kreiranju, a možda i donošenju ovakve odluke. Ne znam da li je direktor ovo uradi svesno ili ne, o tome neka razmišlja D. Laketić ali ja sam mu zahvalan.

Saznali smo da je odluka da se upropaste sve apoteke u Srbiji, a onda prodaju osobama bliskim SNS-u zapravo državni projekat. Miljković je priznao da je njegova stranka koja je na vlast došla obećanjima da će da pohapsi sve odgovorne za pljačkašku privatizaciju, upravo radila to sama. Nažalost svedoci smo da takvi projekti za uništavanje najprofitabilnijih delatnosti postoje i kad je u pitanju namenska industrija. Recept je isti : upropasti pa prodaj za mali novac.Pozivam direktora da javnost obavesti o sledećem:


Kolika je po godinama vrednost nabavke od firmi koje su u vlasništvu članova familije Laketić i povezanih lica? Posedujem neke papire pa bih da ih uporedim…

Kako je moguće da firma sa 63% učešća u tržištu i pripadajućom maržom i uz stalni rast obima prodaje posluje sa malim dobitkom?! Očigledno da se dobit negde odliva.


Koliko radnika imaju zajedničke službe i koliko ih je primljeno od 2012 god.Koliki je optimalni broj farmaceuta i tehničara po objektu.Onaj ko dobije koncesiju preuzeće radnike i držaće ih neko vreme dok vas nekoliko iz vrha  ne odete na bolja obećana mesta.Radnici su toga svesni budite sigurni.


Na kraju da odgovorim na neke tvrdnje Miljkovića kojer se odnose na moj politički angažman.Čudi me da si naseo na priču -znam čiju-da za mene nije glasala ni porodica. Ja sam u tri vezana mandata -od 1996 do 2008 - biran za odbornika SO Prokuplje i sva tri puta je na glasačkom listiću pisalo moje ime pored naziva predlagača. To je moj najveći politički kapital ti možda imaš neki drugi.Tebe niko nikad nije glasao ti si napredovao krijući se ispod repa Ratka Zečevića koga si prvi prodao i prešao pod rep DOS-a.Kažu da je ispod repa toplo ali  neprijatno.Svako sebi bira put, ja sam svoj izabrao i ostao delom zahvaljujući tebi bez posla  evo već sedam godina. Ne želim ti da isto doživiš ali i ako ti se desi ne brini ako sam ja preživeo sedam ti ćeš moći sedamdeset.


Pravio sam  i ja greške a jedna od njih je što nisam sprečio komisiju čiji sam bio član-kao opozicioni odbornik-da ti NEZAKONITO dodeli stan. Da ne opisujem kako je stan ispražnjen.Poslušao sam Ratka Zečevića, misleći da činim humano delo. Kako si se Ratku odužio ja sam još i dobro prošao, vadeći tebe iz taloga doživeh da ti mene proglasiš talogom.Nemoj da te ja ,,bravar” učim da krivična prijava nije sankcija mada bih možda trebao da  je se plašim dok god Šarčević ima diskreciono pravo da menja direktore škola.


I na samom kraju Zlatane, imaš lepo ime i to je odraz želje onog ko ti ga je dao ali je nadimak ipak odraz karaktera.


Nastaviće se…

Kontakt
Ukoliko želite da nas kontaktirate, molimo vas koristite formu! Pošalji Poruku
Želite da obajavimo nešto, ili da se pozabavimo odredjenom temom.

Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...