odmah-smo-je-primetili:-izasla-je-iz-makronovog-aviona-najjednostavnije-odevena,-a-da-li-vi-znate-ko-je-u-pitanju?

16.07.2019. 16:47

Francuski predsednik Emanuel Makron napustio je danas Srbiju. U posetu našoj zemlji stigao je juče, a uz njega je bila i jedna žena koju smo i ranije često viđali.

Ženevjev Darjesek Foto: Tanjug, RAS / RAS Srbija / youtube

U pitanju je državna sekretarka u Ministarstvu vojske Francuske Ženevjev Darjesek, koja je odmah po izlasku iz aviona pažnju privukla jednostavnim stajlingom.

Ženevjev Darjesek se zatim zajedno sa predsednikom Makronom uputila u Palatu Srbije gde su ih dočekali ministri naše Vlade. U Palati je potpisala Tehnički sporazum između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Francuske, u vezi sa nabavkom PVO sistema kratkog dometa od kompanije MBDA (sporazum je ispred naše Vlade potpisao v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, a ukupno su juče potpisana 22 dokumenta).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispraća predsednika Francuske Emanuela MakronaFoto: Tanjug/AP

Francuska političarka je u našoj zemlji bila i 2018. kada se sastala sa ministrom odbrane Republike Srbije Aleksandrom Vulinom. Tom prilikom su zaključili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane razvijena, ali i da postoji mogućnost za njen razvoj.

Povod njene posete bilo je obeležavanja 100 godina od Velkog rata, a Ženevjev Darjesek prisustvovala je naposebno upriličenoj Svečanoj akademiji u Beogradu.

Emanuel Makron ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj na KalemegdanuFoto: Tanjug/AP

Obišla je tada i završne radove na izgradnji Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, koji je u međuvremenu završen i koji je sinoćMakron.

Jedna od poruka njene prošlogodišnje posete bilo je da su Srbija i Francuska u tradicionalno prijateljskim odnosima. To je naglašeno i tokom jučerašnjeg, odnosno današnjeg boravka francuske delegacije u Beogradu.