odrzan-humanitarni-koncert-u-prokuplju

Društvo za borbu protiv raka i Humanitarno udruženje “Ansambl srce” u Domu kulture Prokuplja organizovali su humanitarni koncert na kojem su nastupili mladi pevači iz Banja Luke, Beograda, Leskovca i Prokuplja. Sav prihod sa koncerta namenjen je radu ovog društva, koji postoji više od tri decenije.
Predsednik prokupačkog Društva za borbu proti raka dr Danijela Ristić zahvalila se publici, a posebno mladima, koji je svojim dolaskom, po ko zna koji put pokazali humanost.
– Zahvalila  bi se Domu kulture, donatorima i svim sponzorima na organizaciji i održanom koncertu koji će mnogima ostati u dugom i lepom sećanju. Prikupljena sredstva će se upotrebiti za pružanje pomoći najugroženijim članovima, organizovanju izleta i susretima sa srodnim organizacijama iz drugih gradova i opština Srbije, izjavila je ona i dodala da ova organizacija trenutno ima oko 50 članova.
– Nastup pevača posebno je oduševio mlade. To se prvenstveno odnosi na nastup mladog 17-godišnjeg Sergeja Pajića iz Banja Luke, izjavio je jedan od organizatora Dragan Pejčić i dodao da je zbog ovog mladog, a već  afirmisanog pevača, od planiranih sat vremena koncert trajao  duže za pola sata.
Tokom dvodnevnog boravka u Prokuplju učesnici koncerta su se upoznali sa  kulturno istorijskim spomenicima ove topličke opštine.
Prema rečima Pejčića ovaj koncert, koji će se dugo pamtiti i za koji se tražila karta više, pomogli su mnogi donatori i sponzori.
– Samostalno zanatska i trgovinska radnja “Čutura”, Trgovinsko preduzeće “Rič”, Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja”, Mlekara “Kalča” iz Šišmanovca, pekara “Đukić” iz Blaca, prodavnica “Pik”, “HISAR”, restoran “Vučko Kralj”, hotel “Skadarlija”, “Čip” i “Toplica gradnja” iz Prokuplja dali su veliki dobrinos organizaciji ovog koncerta, zaključio je Dragan Pejčić,