Održan prvi „Novogodišnji etno bazar“

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Povodom dočeka Nove 2020. godine 14. i 15. decembra u sali Crvenog krsta u Kuršumliji organizovan je prvi „Novogodišnji etno bazar“. Manifestaciju je organizovala ispostava Etno umetničkog kluba „Čerenjski“ – „Kreativna Kuršumlija“ pod pokroviteljstvom Opštine Kuršumlija i Turističke organizacije.

  Posetioci su imali priliku da kupe novogodišnje i božićne poklone, probaju specijalitete Topličkog kraja ali i da uživaju pretprazničnoj atmosferi uz prateće zabavne sadržaje. Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik opštine Radoljub Vidić a potom su se svim prisutnima obratili predstavnici etno umetničkog društva „Čerenjski“ – Mile Jasnić, i njihove ispostave „Kreativna Kuršumlija“ – Slobodanka Simić.


  Kulturno-umetnički deo programa otvorili su najmlađi sugrađani iz vrtića „Sunce“, a potom su usledili nastupi KUD „Bata Lačković“, OŠ „Miloje Zakić“ i plesne grupe „Ragnarok“
  Drugi dan „Novogišnjeg etno bazara“ bio je rezervisan za gastronomsku ponudu Topličkog kraja. Posetioci su imali prilike da probaju raznovrsnu domaću hranu, pite, peciva, kolače, likere, vina.

  (Foto Čedomir Savić)

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475663


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...