U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  PROKUPLJE- U Kondželju je danas održan 17. Svetoplički sabor na kome su dodeljene povelje uspešnim pojedincima, ustanovama i preduzećima, koji su se svojim radom i poslovnim rezultatima isticali i doprineli razvoju naše društvene zajednice.
  Povelju „Milan Toplica“ ove godine dobio je Momčilo Čolović, „Carica Milica“ pripala je Uraniji Petrović, „Kosančić Ivan“ Milinku Mikiju Đorđeviću, „Jug Bogdan“ Branku Maslakoviću, a „Boško Jugović“ Tijani Petrović. Priznanja je uručio episkop bregalnički Marko.
  Na ovoj velikoj i značajnoj manifestaciji za toplički kraj, dodeljene su zahvalnice autorima najboljih literarnih radova, koji su učestvovali na konkursu sa temama koje se odnose na zavičaj. Konkurs je bio raspisan za učenike petog i sedmog razreda osnovnih škola sa područja Topličkog okruga.
  Na temu „Stazama kojima su hodali hrabri“, prva tri mesta pripala su učenicima sedmog razreda. Najbolja među njima bila je ipak učenica iz Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ iz Male Plane Jasmina Stojiljković, drugo mesto pripalo je učenici OŠ „Stojan Novaković“ iz Blaca Jovani Konotarević, dok je treći bio učenik iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Žitnog Potoka Aleksandar Jovanović.
  Za radove na temu „Toplica moj zavičaj“ nagrađena su dva učenika petog razreda iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Emilija Jovanović i Sebastijan Ilić. Najbolji autor literarnog rada na temu „Volim Toplicu, tu ostajem“ je takođe učenica petog razreda, ali iz prokupačke Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ Teodora Dinić.

  Svetoplički sabor u Kondželju organizovali su Toplički upravni okrug i manastir Toplička Gračanica a suorganizatori su bili Zavičajno udruženje Topličana u Nišu i Udruženje Topličana u Beogradu.

  Program se odvijao na bini koju je za ovu manifestaciju pozajmio Sportski centar Blace.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468666