U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U Tehničkoj školi “15. maj“ održana je osma po redu manifestacija “Maj mesec matematike“ u organizaciji Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti.

  Na ovoj đačkoj manifestaciji, koja je održana pod sloganom “Istražite koordinate“, učestvovali su učenici svih prokupačkih osnovnih škola i Tehničke škole.

  -Jedan od ciljeva druženja učenika je da se pokaže da matematika nije „bauk“ i nerazumljiva nauka, već jedan svet pun tajni i zabave, kazali su iz Tehničke škole.

  Ovom prilikom, osnovci su se takmičili u sklapanju Rubikove kocke, a bilo je i 13 različitih radionica.

  Ova manifestacija obeležena je i učešćem učenice četvrtog razreda Tehničke škole Jovane Mihajlović na izložbi M-ART, u Galeriji na Andrićevom vencu u Beogradu i u holu Gradske uprave u Pančevu.

  Učesnici manifestacije pogledali su i izložbu „Mihailo Petrović Alas“, koja je organizovana povodom 150 godina od rođenja ovog velikog srpskog matematičara.

  Deo ove manifestacije, održan je i u Arheo parku u Pločniku, gde su učenici Tehničke škole i osnovnih škola „Milić Rakić Mirko“ i „Nikodije Stojanovića Tatko“ prisustvovali velikoj neolitskoj žurci.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466962