U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

    PROKUPLJE- Tradicionalni, dečiji maskenbal mališana Predškolske ustanove „Neven“, održan je juče u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ u Prokuplju, pred brojnom publikom.

    Preko 900 mališana od tri do sedam godina, obučeni u najlepše kostime, uz pesmu i igru, krenulo je na „Put oko sveta“, da publici dočara neke druge narode i države.

    -Ovo je 25. dečiji maskenbal koji svake godine organizujemo u maju mesecu, povodom obeležavanja Dana naše ustanove, a ove godine smo proslavili i veliki i važan jubilej, 70 godina postojanja i uspešnog rada. Naša ustanova brine o više od hiljadu mališana, koji su i ove godine za sve nas pripremili veličanstveni maskenbal. Kroz program ovogodišnje manifestacije, svi zajedno smo „obišli“ veliki broj država i upoznali se sa njihovim običajima i kulturom. U šarenilu boja duge, sa najlepšim dečijim osmesima, maštovito i poletno kroz igru i pesmu, doživeli smo najlepše putovanje. I u godinama koje dolaze, nastojaćemo da svaki dečiji dan u našoj ustanovi za njih bude isto takvo lepo i nezaboravno putovanje, istakla je direktorka PU „Neven“ Vesna Jovanović, pozdravljajući učesnike maskenbala i publiku.

    Sportska hala “Dr Zoran Đinđić“ i ove godine bila je najlepše mesto u gradu, jer je okupila naše najmlađe i najmaštovitije sugrađane, koji su ponosno i sa velikim zadovoljstvom plesali za svoju publiku, ponosne roditelje, bake i deke i vaspitače.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467130