U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” tokom celog leta na školskoj ekonomiji, koja se prostire na površini od blizu 15 hektara, obavljaju profesionalnu praksu.
  Koordinator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi, Miroslav Mitrović, kaže da tokom letnih meseci u četiri grupe, po 15 radnih dana, đaci odrađuju praksu.

  -Na školskoj ekonomiji učenici prvog, drugog i trećeg razreda opšteg smera, u sklopu nastavnog plana i programa, imaju i praktičan deo nastave tokom letnjih meseci. Oni u plastenicima, na farmi koka nosilja, školskoj radionici, u voćnjacima i školskom dvorištu, odgovorno i stručno rade svoj posao, rekao je on.
  Mitrović ističe da je u plastenicima do kraja jula obrano skoro 800 kilograma paradajza, i po 100 kilograma krastavaca i paprike.
  Osim ratarskih kultura i jaja, građani su kupovali i kajsije, breskve i drugo voće, proizvedeno na školskoj ekonomiji.

  Pročitajte i…  Završen letnji turnir u malom fudbalu u Žitorađi, pobednik KMF Žitorađa

  Tokom prve kosidbe, pokošeno je 77.000 kilograma sirove deteline, a požnjeveno 3.100 kilograma pšenice.
  Očekuje se da ove godine rod šljive stenlej bude veći za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, kada je ubrano 32.000 kilograma ovog voća.
  -Zadovoljan sam odnosom đaka prema profesionalnoj praksi. Uz stručni nadzor profesora i nastavnika, u potpunosti izvršavaju sve postavljene zadatke, kaže prof. Vitomir Mihajlović i dodaje da je obavljena stručna praksa, jedan od uslova za upis u narednu školsku godinu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470253