ono-sto-je-ceda-jovanovic-napisao-na-instagramu-cita-se-u-dahu-ovaj-dogadjaj-promenio-je-zivote-njegove-porodice-i-nema-cenu

Čedomir Jovanović obajvio je sinoć na Instagramu sliku na kojoj ljubi stomak svoje trudne supruge Jelene koja je u to vreme bila u prvoj trudnoći.

Slika je nastala dok su čekali rođenje sina Mihajla Lajfa, a Čeda je sinu za rođendan poručio nešto veoma važno:

“Ljubim te i želim nam srećan tvoj rođiš, Mihajlo Lajfe, prvi živote naš! Ako možeš da sačuvaš svoju glavu kad svi oko tebe gube svoje i okrivljuju te za to. Ako možeš da veruješ sebi kad svi u tebe sumnjaju i sam pridodaješ njihovim sumnjama,

Ako možeš da čekaš, a da ti ne dosadi čekanje ili ako si prevaren, da sam ne varaš, ili ako si omrznut da sam ne mrziš,

A da pri tom ne izgledaš ni predobar ni premudar.

Ako možeš da sanjariš, a da snovi ne ovladaju tobom. Ako možeš da maštaš, a da ti maštanje ne bude cilj, Ako možeš da se suočiš sa uspehom i neuspehom i smatraš te dve varke kao da su potpuno iste. Ako možeš da podneseš da istinu koju si rekao izvrnu nitkovi kao zamku za budale, ili da posmatraš propast onoga čemu si posvetio čitav život, i da pogrbljen, sa dotrajalim alatom opet novo stvaraš. Ako možeš da prisiliš svoje srce, nerve i tetive da te služe dugo iako si ih nemilice trošio i da izdržiš i kad nema ničeg više u tebi sem volje koja ti izvikuje: ”Istraj!”.

Čeda sa suprugom Jelenom u BeograduFoto: RAS Srbija

Ako možeš da razgovaraš sa nižima od sebe i ne istakneš svoju superiornost ili da u društvu sa višima od sebe sačuvaš svoje dostojanstvo. Ako ni prijatelj ni neprijatelj ne mogu da te uvrede. Ako te i drugi cene, ali ne previše. Ako možeš da ispuniš jedan nezaboravni minut sadržajem koji traje 60 sekundi.

Tvoja je zemlja i sve što je na njoj, i iznad svega, bićeš čovek, sine moj!”.

Rekao je Čeda sve što otac treba da kaže sinu.

Kako mu poručuju na Instagramu, odavno se nije pojavila lepša rođendanska čestitka.

Čeda sa suprugom Jelenom ima i ćerke Janu Hart, Zoru Fejt i Anđeliju Fej.