otac-je-izasao-u-setnju-sa-cerkom-i-od-soka-nije-mogao-da-progovori-kad-je-video-sta-im-je-prislo:-„kad-ljudi-vide-sliku,-jasno-im-je-sta-nas-je-snaslo“

19.04.2019. 19:44

Mačke najviše vole da skitaju okolo, psi znaju put do kuće, mada se ponekad izgube, ali u Frankfurtu jedan konj već 14 godina šeta istom rutom svaki dan i svi ga znaju kao Dženi.

Šetlja sa Dženi Foto: Profimedia

Stanovnici Frankfurta koji se štetaju u zoni kojom patrolita Dženi znaju da beli konj nije pobegao, već da kao i oni samo želi da protegne noge.

Naime, kako se pojedinci ne bi uplašili ili zabrinuli Dženi ima prilepljenu karticu na kojoj piše: “Zovem se Dženi, nisam pobegla, samo sam u šetnji. Hvala”.

DženiFoto: Profimedia

Dženijev vlasnik Verner Višedel (79) ne može više da je jaše i svakog jutra otvara kapiju kako bi se njegova miljenica prošetala.

Dženi svakog dana napravi osam krugova i vrati se kući na ručak.

Dženi u šetnjiFoto: Profimedia

“Policija zna da se Dženi šeta i da nije pretnja. Ponekad me iz policije pozovu samo da provere da li je sve u redu”, rekao je Varner za “BoredPanda”.

Jedan tata koji svakodnevno vodi svoju ćerku u šetnju sa psima rekao je za medije da je prvi put bio iznenađen kad je video Dženi kako mirno šeta pored njih i da se čak malo uplašio, ali kad je saznao da je ona samo običan šetač kao i oni, od tad uživa u dugim šetnjama sa svojim ljubimcima, ćerkom i konjem.

“Zamolio sam druga da nas fotografiše da pokažem ljudima kako izgleda naš dan”.

Dženi voli sa svima da se družiFoto: Profimedia

Dženi je tiha pratnja mnogih stanovnika Frankfurta sa kojima voli da se šeta. Vole je deca, vole je psi, vole je mačke, vole je svi.