otisla-sam-na-godisnjicu-mature-i-shvatila-da-izgledam-5-godina-starije-od-svojih-vrsnjakinja,-a-onda-sam-saznala-gde-gresim-i-kako-da-povratim-mladalacki-izgled

Uopšte mi nije bilo jasno zašto je to tako. Živim zdravo, hranim se raznovrsno, dovoljno spavam, nisam pod nekim nenormalnim stresom… Po prirodi sam vrlo sam aktivna osoba i dosta vremena provodim napolju, a zimi redovno idem u teretanu.

Za mene je oduvek glavni znak zdravlja bila blago preplanula koža, ali sam vrlo odgovorna prema svom licu, pa redovno nanosim kvalitetne kreme sa blagim zaštitnim faktorom. Isto važi i za telo, redovno ga štitim od štetnih sunčevih zraka i izbegavam sunčanje između 10 i 16 časova.

Izbegavajte sunčanje od 10 do 16 časova Foto: Shutterstock

Ali, ništa to ne vredi – jednostavno mi je koža naborana, opuštena, ima neke čudne fleke i ostavljam utisak da sam matorija nego što zaista jesam. Otišla sam kod dermatologa i on mi je objasnio u čemu grešim.

Kako mi je rekao, moja koža je sve ove godine trpela jak oksidativni stres, a tome nimalo nije doprinosilo to što volim da budem preplanula. Ako ne znamo da se na pravilan način štitimo od njih, sunčevi zraci mogu da budu veoma opasni.

Bila sam upoznata sa tim da su našu kožu nisu opasni UVA i UVB zraci, ali ono što nisam znala jeste da je infracrveno A (IR-A) zračenje 4 puta jače. Ono na kožu deluje tako da ona intenzivno troši svoje prirodne antioksidacione odbrambene snage, a tu obične kremice nimalo ne mogu da pomognu i lice sve brže stari.

Mlada vs stara koža Foto: Profimedia

Od dermatologa sam saznala da je za dugo očuvan mladalački izgled lica ključno koristiti sredstva koje istovremeno štite od obe vrste UV zračenja, kao i od infracrvenog A.

Preporučio mi je da koristim Ladival. U pitanju je nemačka medicinska linija proizvoda za zaštitu od sunca, sa oblicima koji su prilagođeni koži sklonoj alergijama, onoj osetljivoj, a imaju i čitavu kolekciju za nežnu dečiju kožu.

No, ono što je meni najvažnije – imaju i odličnu gel-kremu specijalno prilagođenu za lice!

Gel krema za lice Foto: Promo

Revolucionarna je po tome što pruža zaštitu od štetnog, infracrvenog A (IR-A) zračenja sunca, koje je čak 4 puta jače od UVA i UVB zraka zajedno. Svi Ladival proizvodi su fotostabilni i ne sadrže konzervanse, emulgatore, parfeme, paraben, masnoće, boje, kao ni veštačke – hemijske filtere za zaštitu od sunca.

Ovog leta, zarad očuvanja zdravlja svoje kože, svakog dana po nekoliko puta na lice, vrat i dekolte stavljam Ladival gel 30 spf za kožu lica, a kad sam na plaži mažem Ladival gel 50+ spf za kožu lica, kao i njihov losion za telo za kožu sklonu alergijama.

Primećujem da mi je koža uz dana u dan sve lepša, elastičnija, a znaci ubrzanog starenja s mog lica polako nestaju.

Znaci ubrzanog starenja s lica polako nestajuFoto: Shutterstock

Pogledajte šta sve postoji u Ladival asortimanu:

Ladival proizvodi za kožu osetljivu ili alergičnu na sunce (spf 20, spf 30, spf 50+)

– pogodni i za masnu kožu, sklonu aknama

– posebne kreme za lice (spf 30 i spf 50+)

Ladival proizvodi za lice i telo Foto: Promo

Ladival proizvodi za decu (spf 30, spf 50+)

– posebna tehnologija ulja u vodi

– pogodni za decu sa atopijskim dermatitisom i neurodermatitisom

Ladival proizvodi za lice i telo Foto: Promo

Ladival Sport & Aktiv sprejevi za normalnu kožu i sportske aktivnosti na suncu

– transparentni sprejvi, bez mirisa, boja i konzervansa

– vodootporni

– veoma praktični, mogu se raspršivati u bilo kom položaju – pod bilo kojim uglom

– nije potrebno utrljavati ih nakon prskanja kože

– srednja i visoka zaštita (spf 20 i spf 30)

Ladival proizvodi za lice i telo Foto: Promo

Kompaktna zaštita od sunca za sve kojima je i kod pojačanog znojenja na suncu, važna pouzdana zaštita. Omiljena zaštita od sunca naročito kod muškaraca i za sve fizički aktivne osobe.

Ladival Sport&Aktiv sprejevi se jednostavno nanose prskanjem i izuzetno su praktični jer mogu da se prskaju u bilo kom položaju. Ovo olakšava stizanje spreja do teško pristupačnih delova tela (leđa, ramena). Takođe je veoma pogodan za kosmate delove tela.

Obavezna nega posle sunčanja

Ladival proizvodi za posle sunčanja, specijalno su napravljeni da omoguće oporavak i hidrataciju kože posle izlaganja sunčevim zracima. Ladival za posle sunčenja sadrži i pantenol i vitamin E, koji dodatno neguju kožu.

Ladival linija proizvoda pruža zaštitu od potpunog štetnog spektra sunčevog zračenja (UVA, UVB i Infra crveno – IR-A) i najprodavanija je linija za zaštitu od sunca u Nemačkoj, a posredstvom kompanije