otkriveno:-megan-se-zbog-mogucih-komplikacija-ipak-nije-porodila-kod-kuce,-vec-u-bolnici-gde-porodjaj-kosta-neverovatnih-15.000-funti

07.05.2019. 08:45

Iako je Megan Markl maštala o porođaju kod kuće juče su raspršeni i konačno se zna kako je tačno došlo do porođaja.

Megan Markl ipak se porodila u bolnici Foto: Profimedia

Podsetimo, Megan je juče rodila sina, a termin za porođaj probijen je za nedelju dana. Svi detalji porođaja ostali su u tajnosti sve do danas, a britanski mediji navode da je Megan odvedena u Portland bolnicu u Londonu, gde najosnovniji troškovi porošaja koštaju od 15.000 funti naviše. Tamo su se inače porodile i princeze Beatriče i Eugenija.

Ne zna se još uvek da li je porođaj bio indukovan, ali izvori bliski dvoru tvrde da je Megan ostala u bolnici preko noći, i da je beba rođena u 5:26 izjutra, dok je Hari sve vreme bio kraj nje.

Kao i u većini slučajeva, iz palate su odbili da daju bilo kakav komentar na ove navode, a Megan je prekršila tradiciju i nije pozirala sa detetom i Harijem na stepenicama ispred bolnice, uz objašnjenje da joj treba privatnosti. Izvori bliski Megan tvrde i da vojvotkinja smatra da je ova tradicija koje su se pridržavale sve žene kraljevske porodice zastarela i arhaična.

Megan i Hari inače su se ozbiljno spremali za porođaj kod kuće, i išli na kurs porođaja uz pomoć hipnoze. Međutim, budući da je prvorotka i to u 37. godini, pa spada u starije porodilje, te su lekari svakako pretpostavljali da će porođaj zahtevati neku vrstu intervencije, naročito zato što većina lekara u svakom slučaju ne preporučuje da se prvi porođaj obavlja kod kuće, jer žene nisu upućene u to šta im se dešava sa telom, te je preporučljivije da se sve dešava u okviru bolnice i pod nadzorom lekara.