OTVOREN KONKURS ZA SVETOSAVSKU POVELJU

OTVOREN KONKURS ZA SVETOSAVSKU POVELJU

Toplički upravni okrug i ustanove kulture, i ove godine će tradicionalno, povodom Svetog Save, dodeliti Svetosavsku povelju najistaknutijim pojedincima i institucijama iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere. Predloge sa obaveznim obrazloženjem, najkasnije do 21. januara 2020. godine, zainteresovani mogu dostaviti Topličkom upravnom okrugu, na adresu Toplički upravni okrug, ulica Tatkova broj 2,  18400 Prokuplje.

Prema konkursu, pojedinci i institucije koji budu predloženi za ovo prestižno priznanje, trebalo bi da ispunjavaju određene uslove.

Prvi uslov je da su na svom radnom mestu svojim ličnim primerom, zalaganjem, entuzijazmom i nesebičnošću, doprineli da se uslovi rada poboljšaju, stvori pozitivna atmosfera koja podrazumeva saradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje i da se u tim poslovima rukovode vrhunskim profesionalnim merilima.

Jedan od uslova za konkurisanje za ovu prestižnu nagradu, jeste i taj da su predloženi kandidati iz svoje oblasti, objavili rad kojim se određena struka podiže na viši nivo, kao i da su svojim delovanjem učinili da se za Toplicu čuje i van naših prostora, tako što su afirmišući sebe, afirmisali i sredinu u kojoj žive i koja u njih ulaže.

Potrebno je i to da su u javnosti poznati kao humanisti i osobe koje se ni na koji način nisu kompromitovale, ni u verskom ni u svetovnom smislu, jednom rečju da su svojim idejama, činom i životom dostojni da ponesu priznanje koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...