U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Otvaranjem likovne radionice „Toplički motivi“, koju organizuje Kulturno obrazovni centar, danas su u Domu kulture zvanično počele svečanosti povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije.
  -Ovo je četvrta godina kako organizujemo ovu radionicu. Ranije su učesnici bili prokupački srednjoškolci, a sada su ovde oni koji su se već opredelili za umetničke škole. Ova radionica je dala veoma dobre rezultate i nadamo se da će u godinama koje dolaze da preraste u koloniju, rekla je direktorka Kulturno obrazovavnog centra Ljiljana Krasić.
  Ona je istakla da radovi, koji nastanu u radionici, ostaju u trajnom vlasništvu ove ustanove kulture.
  Prokupčanka Nadežda Ristić je na prvoj godini Akademije primenjenih umetnosti u Nišu i prvi put učestvuje u kolektivnom slikanju.

  -Odmalena volim da crtam i slikam. Ovo je moj zamišljeni pejzaž. Drago mi je da sam ovde i da ću stvarati sa ljudima, koji kao i ja, vole slikarstvo. Moja želja je oduvek bila da studiram ono što volim i na moju veliku sreću mi se i ispunila. Smatram da je uvek i samo bitno to da istrajete i trajete u onome što vam ide od ruke i u čemu će vaši rezultati biti dobri, poručila je učesnica ove radionice Nadežda Ristić.
  I Mirko Ranđelović se složio sa svojom starijom kolegenicom i istakao da je veoma zadovoljan jer je upisao srednju Umetničku školu u Leskovcu i da uživa dok uči i radi ono što najviše voli, baš kao i sada u radionici „Toplički motivi“.ćčPored njih dvoje, učesnici ovogodišnje radionice su i Kosta Todorović, Mladen Anđelković i Nina Blagotić. Oni čć-će u radionici stvarati do petka, 19. jula.čć

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469354