ova-dijeta-obecava-i-do-10-kilograma-manje-za-dve-nedelje,-a-nema-nimalo-gladovanja:-ove-namirnice-mozete-da-jedete-do-mile-volje!

13.05.2019. 07:19

Jedna od čestih i prilično uobičajenih zabluda kod skidanja kilograma je da meso nikako ne može da pomogne kod mršavljenja. Mesna dijeta dokazuje upravo suprotno, rezultati su očigledni i idu joj u prilog.

Mesna dijeta daje najbrže rezultate Foto: Profimedia

Kao i mnoge mesna dijeta ima nekoliko varijanti. Prva je žestoko proteinska – restriktivna i dozvoljena su samo jaja i meso. Sa njom su rezultati najbolji, ali je ujedno i najopasnija. Zato smo izabrali nešto blažu formu i dajemo vam primer jelovnika za nju.

JELOVNIK DIJETE:

Ponedeljak

Doručak: omlet od 2 jaja sa slaninom, nezaslađen čaj ili crna kafa; Ručak: salata od piletine (zelena salata, tvrd sir iseckan na komadiće, piletina, jaje iseckano na kriške); Večera: riba na žaru uz salatu od paradajza i brokolija.

Utorak

Doručak: kobasice po izboru, kafa ili čaj bez šećera; Ručak: teleći odrezak uz zelenu salatu i paradajz; Večera: stek sa pečurkama.

Sreda

Doručak: tvrdi sir sa šunkom, čaj ili kafa bez šećera; Ručak: salata sa tunom (zelena salata, paprika, tuna); Večera: ćuretina sa salatom od narendane šargarepe.

Četvrtak

Doručak: omlet od 2 jaja, nezaslađen čaj ili kafa; Ručak: riba i blitva; Večera: salata od sira, šunke i paradajza.

Petak

Doručak: šunka, 1 kuvano jaje, tvrdi sir, kafa ili čaj bez šečera; Ručak: teletina sa brokolijem; Večera: tako salata (mlevena govedina, 5 maslina, tvrdi sir u komadićima, naseckan paradajz, luk, zelena salata i 1 avokado nasečen na kriške).