Ovako će izgledati renovirana „Evropa“: Nekadašnji hotel postaje muzej, radovi počinju na proleće

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Preduzeće Planinka na proleće počinje rekonstrukciju „Evrope“, koja je jedan od nastarijih objekata u Kuršumliji. Idejni projekat je završen a u toku je izrada projektne dokumentacije. Nova zgrada će biti muzej sa stalnom postavkom a priređivaće se i razne izložbe.

  Prema rečima generalnog direktora Planinke Radovana Raičevića zgrada će zadržati prvobitni izgled uz neke izmene.

  -Dogradićemo još jedan sprat pa će ukupna korisna površina biti 1500 kvadrata. Osim stalne postavke, koja će najverovatnije biti posvećena Gvozdenom puku, priređivaće se razne izložbe, projekcije i slično. Biće dosta prostora koji će se koristiti za te namene kao i restoran gde će umetnici, izlagači, posetioci muzeja i drugi gosti moći da sednu i da se osveže-kaže Raičević.

  Pročitajte i…  Saopštenje PU Prokuplje

  Ukupna vrednost investicije je milion evra a renoviranje će biti završeno do kraja 2020. godine.

  Hotel „Evropa“ je izgrađen 1892. godine i imao je osam gostinskih soba. Radio je do šezdesetih godina prošlog veka, i još tridesetak godina kao kafana. Pre stotinak godina on je bio luksuzan objekat u koji su svraćali viđeni ljudi koji su sa severa putovali u Prištinu, Skoplje, i dalje u Grčku. Mnoge diplomate, trgovci, poslovni ljudi, odsedali su u njemu da se odmore nekoliko dana pre nego što nastave put.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476057


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...