OVAKO SE OBELEŽAVA BADNJE VEČE

Đurevačko naselje može svima da služi kao primer komšijske ljubavi i pre svega pažnje prema deci, jer su i ove Badnje večeri pokazali da zajedno mogu sve. Oni su se opet kao prošle godine organizovali, obezebdili paketiće za svu decu iz naselja starosti do osam godina i zajedno izlomili česnicu. Druženje je ulepšao i Dragan Mitrović Kasandra koji je bio Deda Mraz, kao i program koji je vodila učiteljica Jelena Babić.

-Prošle godine je Kasandra došao na tu ideju i samo malo smo mu pomogli. Ove smo se svi više potrudili i dali svoj doprinos- kazala nam je Jelena Babić.

I zaista jesu. Zlatik u Česnici darivao je ovogodišnji domaćin Petar Veljović, a tri srebrnjaka koja su takođe u Česnici Zlatar Raca.

-Veliko mi je zadovoljstvo što mi je pripala čast da budem domaćin.Za nas su naša deca najveće bogatsvo i sve ovo radimo zbog njih, jer smatramo da treba da osete pravih duh praznika, prijateljstvo i ljubav u sredini u kojoj žive- kazao je Veljović.

Česnicu je napravila Pekara “Olimp” i njen vlasnik Davor Arsić nam otkriva da je teška 50 kilograma i sastavljena je iz 250 delova.

-Radila su je dva pekara puna četiri sata. Sve to nije ništa naspram ovog trenutka, jer smo svi zajedno i spremamo se za najradosniji praznik- kazao je Arsić.

Ukupno je 151 mališan dobio paketić, a najmlađa među njima je Nikoleta Šmigić koja ima svega dva i po meseca.

I tako su stanovnici Đurevačkog naselja pokazali i dokazali da se praznik  najbolje obeležava sa najbližima. A kako najavljuju, ovo je tek početak!

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...