ove-stvari-nikako-ne-radite-danas-na-petak-13:-ako-na-ovaj-dana-promenite-krevet,-necete-se-dobro-provesti!

24.04.2017. 21:30

Petak 13. je, mnogi u to veruju, dan kada će vas garantovano zadesiti neka nesreća! I zbog toga postoje i običaji u narodu kojima se tera zla kob tog dana.

131950_petakprofimedia0014455548

Numerologija smatra da je 13 simbol nesreće, i to zato što dolazi posle broja 12 koji je simbol savršenstva i celovitosti.

Zbog toga već vekovima postoji nekoliko verovanja koja su raširena u celom svetu.

– Prema legendi, ako je 13 osoba okupljeno na večeri, jedna od njih će umreti u roku od godinu dana. Zato neki restorani u Parizu nude iznajmljivanje „profesionalnog 14. gosta“ na večerama.

– Na ovaj dan nikako ne treba menjati krevet jer vas čekaju ružni snovi. Uz to, ne treba kretati na put niti započinjati bilo kakav novi posao.

– Kišobran ni slučajno ne otvarajte u zatvorenom prostoru jer ćete se gadno posvađati sa najmilijima.

– Inače važi pravilo da vam za razbijeno ogledalo sleduje sedam godina nesreće. Ali ako ga razbijete baš na ovaj dan, nesreća će vas pratiti celog života.

– I, naravno, ne prolazite ispod merdevina. Ovo verovanje ima korene u ranom hrišćanstvu. Naslonjene merdevine formiraju trougao sa zidom i tlom, što predstavlja Sveto trojstvo. Baš iz tog razloga, ono nikad ne sme biti narušeno vašim prolaskom kroz njega.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here