ove-zene-je-osvajao-brega-njegove-pesme-kriju-velike-tajne-a-ljubav-sa-prelepom-sarajkom-ostala-je-najvaznija

21.03.2019. 19:12

Goran Bregović sutra puni 69 godina, a na muzičkoj sceni je čak pola veka. Decenije i decenije sjajne muzičke karijere bile su praćene i brojnim ljubavnim pričama. Retko ko u regionu ima takvu reputaciju zavodnika kao što je ima Brega.

Zatvori

Čuveni Brega

Bregović koji je sa „Bijelim dugmetom“ ispisao istoriju rok muzike u Jugoslaviji 70-ih i 80-ih, bio je u vezi sa Sarajkom Jasminkom i sa njom dobio ćerku Željku.

Bregović na sceni

Jasminka se bavila plesom, najstarija Bregina naslednica danas živi u Austriji, majka je dvoje dece, a njena starija ćerka je talentovana pijanistkinja.

Hitovi i hitovi su iza njega

Zabavljao se i sa Radmilom Marjanović, u to vreme studentkinjom arhitekture kojoj je posvetio pesmu „Uspavanka za Radmilu M.“

Maja Sabljić

„Pristao san biću sve što hoćeš“ krije tajnu njegove ljubavi sa Majom Sabljić koju je sreo na snimanju filma „Lične stvari“ 1979. godine.

Alka Vuica

Alka Vuica je radila intervju s anjim kao novinarka „Poleta“. Priča se da je pesmu „Pedikulis pubis“ („Stidne vaši“) poklonio njoj, što mu je ona zamerila.

Ljiljana Tica

Pamti se i njegova veza sa čuvenom manekenkom Ljiljanom Ticom, opisana stihovima „Bitanga i princeza“. Ljiljana se kasnije udala za Nemca i danas živi u Austriji.

Mirjana Joković

Govorilo se da je „Ružica si bila, sada više nisi“ svedočasntvo njegove veze sa Mirjanom joković. Brega je bio slab i prema Lokicama koje su pratile Zdravka Čolića.

Jasna Gospić

Pao je i na čari sarajevske glumice Jasne Beri, a bio i u kratkoj vezi sa Jasnom Gospić, nekadašnjom pevačicom „Ambasadora“.

Brega na putovanju

Šuškalo se i da je osvajao voditeljku Irinu Krušku, glumicu Katarinu Radivojević…. Ženio se samo jednom i danas je sa Dženanom Sudžukom.

Dženana Sudžuka

Sa bivšom manekenkom venčao se u Parizu gde ona sada živi i dobio ćerke Emu, Lulu i Unu.