OVIM TEMPOM, BIĆE ZAVRŠENO ZA PET GODINA!

OVIM TEMPOM, BIĆE ZAVRŠENO ZA PET GODINA!

Ako se računa koncentrisanje kamenja iz tvrđave u nekoliko gomilia i jedna zabetonirana cev na samom vrhu, kao radovi, onda možemo da kažemo da je grandiozno najavljivan projekat “Konzervatorsko-restauratorski radovi na kuli i bedemima gornjeg grada utrvrđenja na Hisaru i postavljanje letnje pozornice” počeo! Ovim tempom po slobodnoj proceni radovi će trajati najmanje pet godina.

Naime, još u aprilu je Grad Prokuplje, tada još uvek opština, najavio projekat za koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dalo 20 miliona dinara. Po najavi, kompletna konzervacija i restauracija trebalo bi da se završi za godinu dana.

Ovaj projekat je zaista jedna odlična priča koja bi trebalo da vrati sjaj našoj tvrđavi. Ruku na srce o tome se mašta godinama, ali niko nije preuzeo nikakve konkretne korake. Pre nešto više od godinu dana, kako kažu, konačno je napravljen projekat i stigle su pare. Ukupno bi svi radovi trebalo da koštaju 34, 5 miliona dinara.

O tome svedoče i izjave čelnika lokalne samouprave u tekstu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja i možete ga pročitati ovde:

https://prokuplje.org.rs/vesti/pocinje-restauracija-utvrdjenja-na-hisaru-prokupcani-napokon-dobijaju-svoju-tvrdjavu/?sr-pismo=lat

E sada, jesam laik za građevinske radove, ali prema onome što je vidljivo, teško da taj posao može da se završi do aprila ove godine.

Bojim se samo da to ne bude još jedna priča, slična onoj o novoj pijaci, industrijskoj zoni, asfaltiranim ulicama….

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...