ovo-je-fotografija-zbog-koje-se-ljudima-srce-kida-na-komade-posle-nje-cete-dobro-razmisliti-kako-se-ponasate-na-letovanju

Fotografije je po njegovoj smrti objavila njegova sestra a dobar deo opisa pisala je ona, objasnivši da je njima želela da pokaže ljudima kako tačno izgleda borba koju širom sveta u svakom trenutku vodi sve više ljudi.

– Izlaganje suncu i odlazak u solarijume su smrtonosne stvari. Ne budite neznalice, zaštitite svoju kožu jer ovo može da se desi svakome – glasi njena poruka.

Stiv je shvatio da nešto nije u redu kada mu se pojavila izrasnila na levoj ruci, veličine klikera. Uskoro je postala veličine teniske loptice. Međutim, lekari su mu rekli da je u pitanju masno tkivo i da nema razloga za brigu.

Otišao je na operaciju, rutinsku kako mu je rečeno, da to masno tkivo odstrani. Međutim, biopsija je pokazala da se Stiv bori sa rakom i da u njemu raste melanom. Odmah su ga vratili na operacioni sto i odstranili tkivo, mišiće i 18 limfnih čvorova.

Stiv je beležio baš svaki trenutak svoje borbe, a njegove slike privlače mnogo pažnje. Ovde je pokazao masku koju je nosio kada je išao na radijaciju.

– Zbunjen sam, ne mogu da pričam niti da čujem. Molim vas, budite ljubazni prema meni čak i kada ja nisam prema vama jer više ne razumem najbolje šta se dešava oko mene.

Bez pardona je beležio sve i bez zadrške delio sa ljudima, koji su ga zauzvrat ohrabrivali.

Jedan od važnijih ciljeva koje je sebi postavio bio je da doživi drugi rođendan svoje ćerke Zoi i uspeo je u tome.

Podelio je sa prijateljima ali i ljudima širom sveta i trenutak šoka kada je po prvi put posle tretmana video svoju glavu.

I na kraju, tu je poslednja fotografija – oproštaj njegovih najvoljenijih od njega.

A kada dođete sebi i suze presahnu, obratite pažnju na ovo: Stiže leto i tradicionalna trka za što tamnijim tenom, uključujući i pripreme pred leto u vidu solarijuma.

Kada vam neko kaže da ste „malo pocrveneli“, znajte da su štetni zraci već prodrli kroz površinski sloj vaše kože i izazvali određene promene, koje mogu da dovedu do daljih komplikacija i problema, a melanom je jedan od najčešćih tipova raka koji se danas pojavljuju. Zato izbegavajte u širokom luku solarijume i dobro se zaštitite pre svakog izlaganja suncu. Maslinast ten ne vredi ovih patnji.