ovo-je-komad-koji-je-trenutno-najprodavaniji-sirom-sveta:-nekad-smo-mislile-da-je-samo-za-„tetke“,-a-sada-ga-obozavamo-i-nosile-bi-ga-svaki-dan!

18.05.2019. 08:09

Maksi haljine volimo oduvek, a poslednjih godina na modnu scenu vratila se i midi dužina… No, ove sezone u trendu je jedna vrlo specifična dužina, popularno nazvana midaksi, a kako samo ime kaže – reč je o mešavini maksi i midi modela.

Ni midi ni maksi – već midaksi! Foto: Profimedia

Kako midi dužina uglavnom dobro stoji samo damama sa manekenksim nogama, ovo je daleko laskavija dužina, a ako smo se ranije ustručavali da je nosimo – sada to bez brige možemo da uradimo, jer ponovo su u trendu i preplavile su prodavnice širom sveta

Da će ovaj trend zaživeti i nakon letnje sezone, dokazuju jesenje kolekcije Mark Džejkobsa, Aleksandra Mekvina, Živanšija… Ipak, londonski brend „Rikso“ je taj koji je preplavio ulice metropola, s obzirom da su midaksi haljina upečatljviih printova ključ ove modne kuće.

„One su zaista laskave i odlična su investicija. Kad god sam u žurbi i želim da obučem nešto u čemu ću se dobro osećati, posegnem za jednom od midaksi haljina. Odličan su izbor za posao, ali i za večernji izlazak“, istakla je Henrijeta Riks, jedna do vlasnica pomenutog brenda.

Još jedan brend koji u svom fokusu ima ovaj model haljine jeste skandinavski „Ganni“, a zaljubljenice u modu obožavaju njihove modele na preklop i sa asimetričnim krajevima.

„Ta dužina ‘između’ je sofisticirana i u isto vreme jako praktična“, rekla je dizajnerka ovog brenda Dita Refstrup.

Najbolje kod ove haljine jeste što zaista pristaje svima, a vrlo je svestrana i zahvalna i kada je imate u ormaru – nikada nema muke šta obući. Ova dužina je takva da se završava malo iznad članka, baš tamo gde je noga najuža.

Da je reč o jednoj o najpoželjnijem trendu, potvrđuje i prodaja – trenutno je ovo najatraženija dužina haljina i suknja!Šta vi kažete – da li vam se dopada midaksi trend?