ovo-je-najpopularniji-recept-za-najbolji-sos-za-pastu:-nema-seckanja-i-przenja-luka,-a-treba-vam-samo-3-sastojka

09.09.2019. 18:55

Slavna kuvarica Džulija Čajd uvela je revoluciju u pripremu francuske kuhinje, a Marčela Hazan uradila je to isto sa italijanskom kuhinjom. Jedan od njenih najpopularnijih recepata ujedno je i najjednostavniji, a radi se o brzinskoj pripremi najukusnijeg pasta sosa.

Postoji mnogo brži i jednostavniji način za najukusniji sos za pastu Foto: Profimedia

Treba vam samo tri sastojka, a sve je spremno za manje od sat vremena.

Potrebno je: Jedna konzerva celog, oljuštenog paradajza, polovina crnog luka i 5 kašika putera. Uz to ide samo još prstohvat soli.

Postupak je još jednostavniji: Sve ubacite u jedan lonac i pustite da krčka na srednjoj vatri nekih 45 minuta, bez poklopca. Povremeno promešajte a onda izbacite luk i prelijte sos preko testenine.

ZAŠTO JE OVO NAJBOLJI RECEPT ZA SOS ZA PASTU?

Sirovi crni luk i neistopljeni puter sigurno ne zvuče kao dobra kombinacija uz paradajz, ali milioni ljudi koji su probali ovaj metod kažu da više nikada nisu spremili pastu drugačije.

Marčelin suprug, Viktor, otkrio je kako je kuvarica došla na ovu ideju.

– Marčela je uvek bila genijalna po pitanju slaganja ukusa. Znala je unapred šta će koji sastojak uraditi jelu. Tako se stalno pitala zašto da se maltretira sa seckanjem luka i zašto da ga prži. Tako je prosto jednom sve strpala u šerpu i dobila najukusniji sos na svetu – rekao je Viktor.

Eto još jednog dokaza da su najbolja jela uglavnom ona najjednostavnija.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.