ovo-nismo-ocekivali-od-rts-ove-serije-koja-zari-i-pali-subotom-uvece-u-kadru-se-pojavio-jedan-od-najvecih-jugoslovenskih-glumaca

30.03.2019. 21:09

Serija „Pet“ pored sjajnih dama koje krase naše male ekrane u centar priče stavlja i muškarce koji vedre i oblače njihove živote. U četvrtoj epizodi drugarice iz detinjstva su ponovo na okupu, ujedinila ih je sahrana Nininog (Jelena Đokić) muža Radeta. Ali, ovaj tužan događaj obeležavaju i dva muškarca koji su bili u kontaktu sa pokojnim Sekulićem.

Serija Pet Foto: RTS / Serija PET / screenshot

U večerašnjoj epizodi Nina želi da otkrije ko je kriv za ubistvo njenog muža svojim prijateljicama. Za to vreme Dane (Nikola Ristanovski) koji je poznat i pod imenom Zombi i Mali (Igor Benčina) imaju neke druge planove.

Nikola RistanovskiFoto: RTS / Serija PET / screenshot

Glumac Nikola Ristanovski je prvak Makedonskog narodnog pozorišta i prošle godine u Beogradu je igrao dve predstave u jednoj nedelji – Čehovljevog „Ivanova“ i „Derviš i smrt“ po romanu Meše Selimovića.

Nikola je jedan od najznačajnijih glumaca s prostora bivše Jugoslavije. Od pedeset predstava koje je igrao u karijeri u samo četiri nije igrao glavne uloge.

Glumac ne voli da priča o svom životu. Jednom prilikom je otkrio da se njegova supruga zove Emilija i da je profesorka muzičke kulture i da ima dve ćerke – Milu (18) i Hanu (4).

Njegov kolega u kadru u kojoj se ugovaraju mutni poslovi je Igor Benčina, stariji brat Petra Benčine.

Igor BenčinaFoto: RTS / Serija PET / screenshot

Igor je nedavno izjavio za „Blic“ da su se on i njegov brat kao deca zarazili glumom.

„Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film ‘Volja sinovljeva’. Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je jako bitan kompromis i obično uvažavamo predlog koji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac – brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac“, rekao je Igor.

Igor je igrao u filmovima „The Last Panthers“, „The Border Post“, „Šišanje“, seriji „Žigosani u reketu“ i ovih dana ga gledamo u seriji „Pet“.

Serija Balše Đoga će do kraja sezone okriti još mnogo likova i sjajnih glumaca ako je suditi samo na osnovu prve četiri epizode.