ovo-se-nikad-nije-desilo-u-seriji-„igra-prestola“:-umrla-su-3-glavna-lika,-ali-ovo-su-ljudi-nazvali-katastrofom

Mi ćemo biti dobri ljudi, pa vam nećemo otkriti koji heroji i antiheroji nisu preživeli pretposlednju epizodu serije. Ostavićemo vam da samo iskusite i prosudite kako vam se epizoda dopada.

Istina je da su neki od glavnih likova rekli poslednje zbogom i oprostili se od serije, ali to nije najveća muka finalne sezone serije.

Naime, fanovi serije „Igra prestola“ i kritičari su jako burno reagovali kako se priča u sat i dvadeset minuta emitovane epizode razvila.

Negativne reakcije su počele posle četvrte epizode kada su kreatori serije Dejvid Benoif i D.B Vejs objasnili kako je Deneris Targerijen ostala bez drugog zmaja.

„Deni je krenula u rat, ali je zaboravila da joj preti opasnost. Uhvatili su je nespremnu“, rekao je Vejs.

Posle ove izjave fanovi su napali kreatore da su likove banalizovali, a radnju uprostili i učinili je besmislenom i kontradiktornom jer kako je moguće da osoba koja kreće u rat zaboravi zašto je tamo krenula.

Kritike su upućene na račun karakterizacije likova koji su opisani kao „glupi ljudi, koji su bili pametni do osme sezone“.

Iako su kritičari bili balgonakloni prema prve dve epizode poslednje sezone, poslednje tri emitovane su sravnili sa zemljom.

Game of ThronesFoto: Profimedia

Peta epizoda osme sezone je najgore ocenjena epizoda od početka emitovanja sa ocenom 48% od maksimalnih 100% na sajtu Rotten Tomatoes.

Kritičari su bili jednoglasni da je serija postala jako loša i da je ovo zvanična propast „Igre prestola“ koja više ne liči na seriju koju su svi voleli i gledali.

Kritičarka „Rolling Stoun“ je napisala: „Želim da se vratim u svet u kojem je ‘Igra prestola’ bila odlična serija. Svima sam je preporučivala, a sad me je sramota što sam je ikad pomenula. Ovo je katastrofa“.

Pad kvaliteta „Igre prestola“ je posledica odsustva pisca Džordža R.R. Martina u radu na scenariju serije. Kreator čuvenog serijala nije podržavao osmu sezonu, niti se oglašavao posle loših reakcija. Njegovi fanovi čekaju da napiše knjigu i završi priču na njegov način jer nisu zadovoljni kako televizijska adaptacija okončava njegovu priču.

Više o poslednjoj epizodi „Igre prestola“ i teorijama možete pročitati OVDE.