ozenio-se-unuk-grejs-keli:-mlada-plakala-dok-je-prilazila-crkvi,-a-na-njenu-vencanicu-potroseno-300-sati-–-da-li-je-vredelo?

Sin Stefani od Monaka i Danijela Dakrijeta, njenog bivšeg telohranitelja, i potomak Grejs Keli oženio se Meri Ševalije, sa kojom je vezu počeo tokom studentskih dana, tačnije 2011. godine.

Par se verio u februaru 2018. a prvo je u petak u Monaku sklopio građanski brak, a zatim juče ljubav krunisao i u crkvi, u društvu bliskih prijatelja i porodice.

Venčanje koje je ispratilo tradiciju kneževske porodice podelom građanskog i crkvenog venčanja, ispraćeno je sa velikom pažnjom.

Izuzetno se komentarisao stajling mlade koja je na prvoj ceremoniji nosila kombinezon dizajerke Rose Klaran, a na drugoj venčanicu „Atelier Boisanger“ koja je kreirana čak 300 sati.

Meri je prilazeći crkvi zaplakala, a zatim je svetskoj javnosti predstavila klasičnu venčanicu.

Haljinu je krasio ekstremno dug plaš i raskošan veo.

Meri se tokom večeri presvukla u kraću haljinu koja je, takođe, bila ukrašena metrima i metrima tila „otpozadi“.

Pažnju je pored neveste privukao i mladoženaj koja inače živi pod lupom javnosti. Kažu na Instagramu da je na venčanju izgledao baš kao njegov otac kada je 1995. oženio ćerku Grejs Keli.

Na venčanju je bio krug odabranih ljudi, a iako se nije želelo veliko venčanje, imajući u vidu broj članova vladarske porodice, to i nije bilo u potpunosti ostvarivo.

Stefani od Monaka pored sina Lusia ima i ćerke Polin i Kamil.

Njena sestra karolina od Monaka majka je Šarlote Kaziragi, Aleksandre od Hanovera, Pjera i Andree Kaziragi.

Knez Albert II od Monaka ima ćerku Jasmin, sina Aleksandra i blizance Žaka i Gabrijelu.