Penzioneri dobili po 1.000 dinara

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Udruženje penzionera iz Kuršumlije izdvojilo je za svoje članove 650 000 dinara, kako bi 650 penzionera dobilo vaučer u vrednosti od 1000 dinara za kupovinu namirnica. Predsednik Udruženja Vladimir Jakovljević, naglašava da su kao i svake godine izdvojili sredstva za penzionere koji žive u gradu da sami kupe potrebne životne namirnice ili kučnu hemiju, dok je za seoska domaćinstva Udruženje  u istoj vrednosti kupilo pakete čija je podela pri kraju.

  -Ovom akcijom koja se je u toku obuhvaćeni su samo članovi Udruženja penzionera Kuršumlija. Ovakve akcije se sprovode tokom proleća, kada je podeljeno preko 500 i sada tokom jeseni 650 vaučera -kazao je Vladimir Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Kuršumlija

  Pročitajte i…  Predavanje za učenike o značaju očuvanja reproduktivnog zdravlja

  Udruženje penzionera Kuršumlija i tokom ove godine pomagalo je  svoje socijalno ugrožene penzionere, organizovalo  izlete, druženja na regionalnim i okružnim susretima. Oko 1.200 penzionera dobilo je pomoć od hiljadu dinara a tokom godine organizovano je  šest  ekskurzija i različitih druženja i proslava.

  U udruženju  penzinera Kuršumlija ističu da trenutno sumiraju rezultate, poslednja aktivnost je proslava Nove godine.

  -Sa aktivnostima smo počeli 8. marta, kada smo organizovali proslavu za naše članice. Usledili su izleti i druženja penzionera a pre par dana završeni su obilaskom Novog Pazara, Đurđevih stubova i Petrove crkve. Pravo na vaučere ili pakete imaju samo naši članovi kojih je oko 2.800 a ima 4.300 penzionera na teritoriji naše opštine. Od mesečne članarine deo ide za isplatu  posmrtnina a deo  za članstvo-istakao je za Topličke vesti, Vladimir Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Kuršumlija

  Pročitajte i…  Isplata redovne i privremene novčane naknade za oktobar

  Jakovljević je pojasnio da za najugroženije izdvajaju vaučere a za ostale organizuju okupljanja i izlete koje oni finansiraju sa 30 do 50%.

  -Imali smo ekskurzije i obuhvatili smo preko 600 penzinera. Posećujemo različite gradove i upoznajemo njihove istorijske i kulturne znanemitosti. Bogato istorijsko nasleđe je našim članovima uvek zanimljivo tako da je uvek uvršteno u izlete. Imali smo proslavu 8. marta, sledi doček Nove godine, zatim Dan penzionera, okružno okupljanje penzionera i regionalno okupljanje. Sve ovo omogućava našim članovima da se druže i putuju po vrlo povoljnim cenama. Regionalno okupljanje penzionera Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga posebno izdvajamo zbog druženja sa penzionerima iz različitih gradovima uz bogat kulturno-umetnički program -kazao je Jakovljević.

  Pročitajte i…  Kuršumlija: 8,5 miliona za “jedan šalter”

  Inače, penzioneri Kuršumlije učestvuju i  na olimpijskim sportskim igrama a svakodnevno se druže u Klubu penzionera.

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474612


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...