Penzioneri iz Srbije i drugih zemalja na slavi Udruženja penzionera Prokuplje

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Udruženje penzionera Grada Prokuplja, obeležilo je svoju slavu Svetu Petku, kojoj su prisustvovali predsednik Saveza penzionera Srbije prof. dr Andreja Savić, zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, predstavnici javnog i društvenog života našeg grada, kao i predstavnici penzionerskih organizacija iz Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Metohije, Beograda, Niša, Leskovca, Čačka, Čajetine, Kruševca, Pirota, Vranja, Sjenice, Smedereva, Blaca, Merošine i drugih opština Srbije.

   

  U svom govoru, Savić je istakao da je Prokuplja centar penzionerskih udruženja Srbije i da je za svaku pohvalu što su tu i delegacije iz susednih zemalja.
  Zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, rekao je da su penzioneri dali veliki doprinos sveukupnoj izgradnji naše zemlje.
  -Za najstarije građane naše zemlje, dolaze bolji dani, naglasio je Paunović.
  Tokom obeležavanja slave, došlo je i do bratimljenja penzionerskih organizacija Prokuplja i Gradske opštine Stari grad.
  Predsednik penzionerske organizacije Stari grad, prof. dr Snežana Nena Šantić, izjavila je da ove dve organizacije sarađuju već nekoliko godina i da je ovim činom još više učvršćeno njihovo prijateljstvo.
  -Sloga, mir, jedinstvo, ljubav i međusobno druženje je nešto što povezuje naše dve organizacije, izjavila je ona.
  Milovan Vučićević, predsednik prokupačkog Udruženja penzionera, ističe da je veoma značajno bratimljenje sa penzionerima iz Starog grada.
  -Mnogo toga smo između dve slave radili, kako bi poboljšali položaj naših članova. Do 25. oktobra ove godine, besplatno smo podelili 2.550 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a pozajmice za ogrevna drva i ugalj, kupovinu lekova i plaćanje struje dobilo je 580 članova. U banjama je besplatno boravilo 70 penzionera, rekao je Vučićević.
  Svi predstavnici penzionerskih organizacija iz zemlje i inostranstva, posetili su Spomen-park posvećen junacima „Gvozdenog puka“ i položili vence.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473858


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...