pevacica-hospitalizovana-zbog-gubitka-vida:-pitali-smo-oftalmologa-sta-moze-da-bude-uzrok-i-ovog-se-dobro-pazite

Mel Bi je bila u svom domu kada je nastao problem. Pevačica je samo ponavljala da „ništa ne vidi i da je užasno boli“. Menadžer ostale članice benda veoma su se uplašili, a Mel Bi je brzo prebačena na londonsku očnu kliniku.

Među mogućim razlozima gubitka vida navodi se posledice operacije skidanja diotrije koju je pevačica imala 2014., ali i „skok šećera“.

Kako bismo proverili šta je potencijalni uzrok, pitali smo dr Nenada Petrovića, oftalmologa.

„Gubitak vida može da nastane kao posledica nelečenja dijabetesa, jer u tom slučaju dolazi do promena na očnom dnu, krvarenja, ali i začepljenja velikih krvnih sudova, pa i slepila. Trenutni skok šećera ne može da ima ovakve posledice“, napominje oftalmolog i objašnjava drugi mogući uzrok.

Mel Bi i njena borba sa problemimaFoto: Profimedia

„Ukoliko se kontrole preskaču posle operacije skidanja diotrije i ne pridržava se saveta lekara, mogu nastati razne infekcije, ali i gubitak vida“, ističe naš sagovornik.

Zvanični razlog problema koji je zadesio Mel Bi nije saopšten, ali je zato portparol grupe izjavio da je situacije pod kontrolom i da se pevačica dobro oseća, da će nastaviti sa probama i da će biti na turneji na koju ženski bend uskoro kreće.

Mel Bi poslednjih nekoliko godina doživljava „velike skandale“. Imala je buran razvod sa Stefanom Belafonteom koji ju je fizički zlostavljao i varao.

Mel Bi i Gari HalivelFoto: Profimedia

Suočila se i sa bankrotom, otkrila da je imala bizar tretman „struganja vagine“ kako bi sa sebe uklonila svaki trag bivšeg muža, a sve je šokirala otkrićem da je pre nekoliko decenija, dok su „Spice Girls“ bile na vrhuncu slave“, imala seks sa koleginciom Geri Halivel.