plakala-sam-dok-sam-gledala-slike-svog-vencanja-jedva-sam-nasla-dovoljno-veliku-vencanicu-a-ljudi-su-mi-se-smejali-na-ulici.-danas-izgledam-neprepoznatljivo

Belinda Brodi (31) iz Perta sa tugom i poniženjem konstatovala je, kaže, da je “predebela za putovanja” nakon što je sa mužem i sinom krenula na putovanje na Bali i Tajland o kojima je dugo maštala. Tamo su joj se, kaže, na svakom koraku podsmevali iza leđa, a nekad čak i rugali u lice.

– U svakoj radnji gde bih zastala ne bih li kupila odeću, prodavci su me odmah terali napolje uz reči da sam predebela za bilo šta što nide – kaže ova žena koja je u tom trenutku imala 145 kilograma.

Belinda na dan venčanjaFoto: Profimedia

Tada je shvatila da joj je dosta svega i rešila je da smrša po svaku cenu. Uspela je da skine oko 60 kilograma i sada, kaže, konačno može da putuje bez stresa.

Danas ima 70 kilograma i kaže da želi da svoje novo, mršavo telo, prošeta po celom svetu, na luksuznim putovanjima od Novog Zelanda, preko Francuske, do Norveške i Španije.

Belinda danas može da uđe u svoju venčanicu sa sinomFoto: Profimedia

– Putovanja su izuzetno teška kada imate 130 kilograma. Mrzela sam svako od tih putovanja, bila uplašena u avionima jer sam se plašila da će se mršaviji ljudi pobuniti što moraju da sede pored mene. Na Baliju i Tajlandu su i lokalci i turisti zapanjeno gledali u mene, a mnogi su mi se otvoreno smejali u lice.

– Ne verujem da su lokalci hteli da budu zli, mislim da im je prosto mentalitet takav. Nemaju filter kakav mi imamo i vrlo su direktni. Možda je tako i bolje, jer pitanje je da li bih smršala da nije bilo tih njihovih reakcija – kaže Belinda.

Kada se vratila sa putovanja, izbacila je sve ono čime se dotad hranila – testo, slatkiše, paste i ubacila gomilu proteina i svežeg voća i povrća. Pored toga, svakog jutra trči a često je i u teretani.

Belinda na odmoruFoto: Profimedia

KAKO SE HRANILA PRE PROMENE:

Doručak: 4 parčeta tosta i palačinke (oko 500 kalorija)

Užina: Kroasan ili keks (400 kalorija)

Ručak: Brza hrana (800 kalorija)

Užina: Nudle (400 kalorija)

Večera: Pasta ili brza hrana (1000 kalorija)

Desert: Sladoled ili krofne (400 kalorija)

UKUPNO: 3,500 kalorija

KAKO SE SADA HRANI:

Belinda danasFoto: Profimedia

Doručak: Ovsene pahuljice i kafa (250 kalorija)

Užina: Voće i pirinčane galete (150 kalorija)

Ručak: Proteinska salata (400 kalorija)

Užina: Voće i kafa (100 kalorija)

Večera: Meso, uglavnom piletina ili jagnjetina sa povrćem (500 kalorija)

Desert: Povremeno, i to niskokalorični sladoled ili voćka (100 kalorija)

UKUPNO: 1,500 kalorija