U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- U Kuršumliji se danas održava “Malinijada 2019” na kojoj učestvuje 11 izlagača. Večeras će biti dodeljene nagrade za kategorije, najlepši štand i najbolji uzgajivač maline, a proglasiće se i  najlepše dvorište. Malinijada se održava uz prigodan umetnički program.

  Za prestižno prvo mesto na „Malinijadi“ takmiče se: Selo “Igrište”, Milica Timotijević iz Žuča, Udruženje malinara “Trećak”, Poljoprivredno gazdinstvo”Milanović” Igrište, Milanka Jović Žuč, Zlata Agatonović, Milijana Simijonović, Milan Simijonović Sagonjevo, prošlogodišnji pobednik, Biljana Lazić Žuč, Radovan Radovanović Sagonjevo i Vučeta Ranđelović i Radovanovići “Selova”.

  Svi su se potrudili da im štandovi budu lepi, da celokupan asortiman predstave na što lepši način. Kreativnost je došla do izražaja, voće lepo aranžirano, slatka, džemovi, rakije, likeri, upakovani u lepu i dekorativnu ambalažu, poslastice, pogače, pite, koje takođe pokazuju umešnost domaćica. Zatim su izloženi umetnički predmeti i vez.

  Biljana Lazić iz Žuča, koja je dosad osvojila tri puta prvo mesto, ističe da pod malinom ima 30 ari, da je izložila sve proizvode od maline od slatka, preko džemova do likera. Zatim kozmetiku, koja je potpuno prirodna, od sapuna do krema, melema, čajeva, sve za negu i zdravlje svake porodice.  Tu su njeni ručni radovi, ogrtači prilagođeni savremenoj ženi  i nakit koji se uklapa sa odevnim predmetima. Kaže da uz pomoć porodice sve postiže i da svake godine proširuje asortiman, jer svaka nova godina donosi novu ideju koju treba realizovati.

   

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468697