U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  KURŠUMLIJA- Centar za porodični smeštaj i usvojenje iz Niša, koji radi u sklopu Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, u Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, već više od mesec dana sprovodi obuku za hranitelje za smeštaj i pružanje usluga deci bez roditeljskog staranja. Osim Topličkog upravnog okruga, ova obuka se vrši i u pojedinim gradovima i opštinama Nišavskog, Jablaničkog, Pirotskog i Pčinjskog okruga.

  -Interesovanje prokupačkih porodica, bilo je veliko. Nakon provera i obilaska, četiri porodice su ispunile sve kriterijume za obuku za hranitelje, rekla je edukator i savetnik za hranitelje Centra za porodični smeštaj i usvojenje Una Kostić i dodala da su članovi budućih hraniteljskih porodica pokazali veliko interesovanje za sticanje novih znanja i veština u pružanju usluga deci bez roditeljskog staranja.

  Prema njenim rečima, u odabiru porodica hranitelja veliku pomoć su imali od strane prokupačkog Centra za socijalni rad.

  Edukator Una Kostić zahvalila se zaposlenima u Domu za smeštaj i negu starih lica na gostoprimstvu.

  Jedna od porodica koja se prijavila za hranitelje je porodica Srđana Pejčića.

  -Prihvatiti dete bez roditeljskog staranja je humano i ljudski. Siguran sam da skoro sve porodice koje prihvate da čuvaju, neguju, vaspitavaju i zajedno žive sa tom decom, to čine iz ljubavi. U dosadašnjem delu obuke, stekao sam nova znanja iz oblasti porodičnog smeštaja i brige o deci bez roditeljskog staranja, izjavio je Pejčić.

  Prema planu i programu, ova obuka trebalo bi da se završi do sredine juna.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466935