Počela podela ogrevnog drveta i namirnica

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Zaposleni u Crvenom krstu Prokuplje, zajedno sa volonterima, počeli su sa podelom humanitarne pomoći najugroženijim građanima Prokuplja.

  -Danas smo angažovali nekoliko ekipa, jer je u toku podela paketa sa hranom i brašnom, ali i ogrevnog drveta. Ekipe su već na terenu u Džigolju i Donjoj Rečici, gde u saradnji sa predsednicima saveta mesnih zajednica, vrše dostavu paketa. Za korisnike ovog vida pomoći koji žive u udaljenim planinskim selima, obezbeđena je dostava do kućnog praga, kazala je saradnik na projektima Marija Lazić.
  Ona je dodala da se istovremeno vrši i podela ogrevnog drveta na gradskom području i da je ova vrsta pomoći obezbeđena za 400 najugroženijih porodica.
  -Podela ogrevnog drveta vrši se svakodnevno u mesnim zajednicama, tako da je do sada oko 96 porodica dobilo ovu pomoć. Danas će ona biti dostavljena najugroženijim građanima u Mesnoj zajednici “Selja“, a narednih dana, po kubik drva, dobiće i stanovnici drugih gradskih područja, kazala je Lazić i dodala da je lokalna samouprava za tu namenu izdvojila 2.200.000 dinara iz gradskog budžeta.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474124


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...