pocelo-snimanje-filma-“mrak”:-prokupcanka-miona-ilov-u-glavnoj-ulozi

Miona na probi, foto: Kiril Prodanov
Prvi kadrovi filma “Mrak” snimljeni su danas u Vranju. Prokupčanka Miona Ilov tumači jednu od glavnih uloga u ovom psihološkom trileru.
Film Dušana Milića snima se u koprodukciji pet zemalja Srbije, Danske, Bugarske, Grčke i Italije. Inspirisan je istinitom porodičnom dramom srpske familije na Kosovu. Radnja psiho-horora “Mrak” se dešava u vreme “martovskog pogroma” na Kosovu i Metohiji nakon Uskrsa 2004. godine.
U filmu je opisan život u konstantnom strahu srpske devojčice Milice, koja ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući nakon očevog i ujakovog nestanka. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a, čija prekomanda, ipak, menja sve…
Devojčicu Milicu igra Prokupčanka Miona Ilov, kojoj je ovo debitantna uloga. U filmu ona igra uz Slavka Štimca (deda Milutin), Danicu Ćurčić (majka Vukica) i Nikolu Rakočevića (sveštenik Dositej). U filmskoj ekipi su i Slaviša Čurović, makedonski glumac Kole Angelovski, bosanska glumica Slađana Bukejlović (učiteljica Dobrinka) i italijanski glumac Flavio Parenti.
Snimanje filma “Mrak” trajaće do prvog jula.
Miona Ilov i glumci Slavko Štimac i Ilija Ivezić sa režiserom Dušanom Milićem, foto Staša BukumirovićPročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje