pohvalila-se-trikom-da-nikada-ne-koristi-nijednu-kesu-u-radnji:-„pa-ovo-je-najgluplja-stvar-koju-je-iko-predlozio“

25.07.2019. 07:28

Ova mama je otišla u kupovinu i postala viralna zvezda – ali ne slažu se svi da joj je ideja baš tako genijalna.

Da li je ovo idealno rešenje protiv kesa? Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

Boni Bek (33), mama dvoje dece iz Notingema, rešila je da s prijateljima na Fejsbuku podeli caku kako izbegava da koristi kese u kupovini. Kako kaže, jedna žena videla ju je dok je pakovala namirnice u gepek na svoj način i toliko se oduševila da je Boni pomislila da bi ta caka još nekom mogla da koristi. I tako je rešila da je podeli na društvenim mrežama.

CaptureFoto: Facebook

– Neću da smaram ljude ekološkim predavanjima, ali čak i ukoliko vas ne zanima očuvanje prirode, i dalje može da bude sjajan trik. Recimo, ovako umesto da nosite sto kesa i vraćate se u gepek po njih, možete samo da iznesete korpu do kuće – kaže Boni.

Ona savetuje da dve velike plastične kutije ponesete sa sobom, smestite u kolica i onda u njih stavljate namirnice dok kupujete. Potom ih tako odnesete do automobila.

Međutim, ljudi nisu dočekali ovu caku s preteranim oduševljenjem. Iako su se javili oni koji kažu da će primeniti istu ideju jer im je zgodna, većina ipak ima primedbe.

– Pa ti si jezivo glupa, kako ovo može da ikome bude od koristi?

– Znači, da ređam namirnice u korpu, pa da ih vadim na kasi i da ih opet pakujem?

– Ovo je i dalje plastika.

Trenutno se vodi rat između onih koji je podržavaju i koji smatraju da je ideja bezvredna, a Boni je postala prava zvezda Fejsbuka. Kako kaže, ne zanimaju je uvrede nepoznatih ljudi. „Ako nekom pomogne, super. Ako ne, nek produži dalje“, poručuje ona.