poklon-kuvar-sa-receptima-za-popularne-dijete-uz-8222blic8220

29.03.2019. 17:32

Ako ste rešili da liniju dovedete do savršenstva ili bar do granica kojima ćete biti zadovoljni, a niste spremni da se preznojavate uz naporne treninge, „Blic“ je za vas pripemio izbor najpopularnijih dijeta kroz četiri knjige sa receptima. Prvi kuvar vam poklanjamo ove subote.

Kuvar sa receptima Foto: RAS Srbija

Keto(gena), mediteranska, DASH i Dukan su dijete koje širom sveta koristi najveći broj ljudi. U naredne četiri subote, počevši od 30. marta, poklanjamo vam knjige o popularnim režimima ishrane kao i predloge šta i kako možete lako da pripremite. Uz keto dijetu isprobajte obroke bogate mastima, ali bez šećera. Nećete oskudevati ni u mesu, jer ova dijeta zahteva ishranu bogatu govedinom, slaninom, jagnjetinom, piletinom… Ono na šta treba da obratite pažnju jeste unos ugljenih hidrata koji mora biti sveden na minimum.

Mediteranska dijeta se smatra najzdravijoom, a kakoda pripremite jela koja su u skladu sa njom saznajte uz poklon kuvar koji uz „Blic“ dobijate 6. aprila.

DASH jelovnik je bogat voćem, povrćem, nemasnim mlečnim proizvodima i celim zrnima žitarica. U određenoj fazi ove dijete važno je izbegavati ugljene hidrate, voće, slatkiše i sve izvore šećera. Recepti za najpopularniju američku dijetu čekaju vas u subotu 13. aprila uz „Blic“.

Dukan je naziv dijete koja je ime dobila po francuskom nutricionisti Pjeru Dukanu i sastoji se iz četiri faze koje startuju najpre prteinskim režimom. Recepte za pravljenje oobroka u skladu sa ovom dijetom “Blic” poklanja u subotu 20. aprila.

Disciplina je osnova držanja svake dijete. Na vama je samo da odaberete pravu i pridržavate se pravila koje one nose, a “Blic” vam pomaže u tome!

Sve o keto dijeti čitajte već u subotu, 30. marta u poklon kuvaru uz “Blic”.