Poklon najmlađim Prokupčanima

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- I ove godine je Dom kulture, na veliko zadovoljstvo prokupačkih mališana, pripremio novogodišnji poklon u vidu predstave.
  Kako je pred novogodišnje praznike sve u znaku svečanog raspoloženja, publika je uživala družeći se sa Deda Mrazom u predstavi „Spašavanje Nove godine“ ili „Deda Mraz ipak postoji“.

  Da je u petak na „prokupačkim daskama koje život znače“ zaista bilo tako, pokazali su polaznici škole glume Doma kulture. Oni su u ovoj predstavi dočarali sve ono o čemu deca maštaju. Sve do kraja predstave, glumci na sceni su imali podršku i replike iz publike, tako da je doživljaj bio potpun i jednako dobar i za glumce i mališane.
  Inače, predstava sve vreme govori o jednom kralju, koji ne voli Novu godinu i ne veruje u Deda Mraza. Ipak, na kraju ove prelepe bajke i sam kralj, uz pomoć svoje princeze i dobrih vila, organizuje proslavu Nove godine u svom kraljevstvu.
  Tekst predstave „Deda Mraz ipak postoji“ ili „Spašavanje Nove godine“ napisala je Srbijanka Stanković, a režirale su Tijana Petrović i Danijela Stević.
  Deda Mraz u predstavi je bio Srđan Baktijarević, dok su ostale likove igrali Luka Milić, Lucija Lakićević, Anđela Stamenković, Sara Aranđelović i Mina Dedić. Za scenografiju i svetlo je bio zadužen Milan Ilić Trša, za kostime Danijela Stević, muziku je birao Nikola Bojović, a ton majstor je bio Predrag Slavković.
  Ovo je bilo premijerno izvođenje ove predstave, a prvu reprizu Dom kulture je već najavio za januar 2020. godine.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476297


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...