U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Predstavnici Crvenog krsta u Prokuplju i Kuršumliji, posetili su prokupačko porodilište i tradicionalno darivali bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta.

  U okviru akcije „Jedan paketić za novorođene bebe”, pakete sa bebi kozmetikom, pelenama, flašicama i cuclama, pripremila je Apoteka “Prokuplje”, koja je uvek tu kada su ovakve akcije u pitanju.

  -Apoteka, po tradiciji, daruje prvorođene bebe u vreme praznika i učestvuje u svim akcijama koje se tiču povećanja nataliteta. Tu smo da pomognemo koliko možemo jer su deca naše bogatstvo. I ovoga puta pripremili smo skromne poklone za bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta, a ja se nadam da će sledeće godine u ovo vreme broj rođene dece biti bar duplo veći, kaže direktor Apoteke “Prokuplje” Zlatan Miljković.

  U toku Nedelje Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, u porodilištu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić” rođeno je devet beba, među kojima devojčice ubedljivo vode. Od početka godine, u tom porodilištu ukupno je rođeno 216 beba, što ukazuje da će do kraja godine ovde biti ostvaren godišnji prosek koji je prošle godine iznosio 629 beba.

  -One mama koje su sa bebama iz porodilišta već otišle kući, svoj paket mogu preuzeti u prostorijama Crvenog krsta, kazao je sekretar te organizacije u Prokuplju Dragan Subotić.

  Paket koji su bebe dobile sadrži pelene, vlažne maramice, i ostale stvari koje su potrebne za novorođeno dete.

  Ovu akciju pomogla je i kuršumlijska trgovina “Bambino”.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466308