poklonite-sebi-i-svojoj-porodici-nezaboravan-odmor-na-mestu-koje-je-sinonim-za-opustanje-i-relaksaciju-tela-i-duse

Slovenija je izuzetno popularna zemlja za wellness i spa turizam, koja nudi boravak na mestima na kojima ćete zaboraviti na svakodnevicu i pružiti sebi neophodnu relaksaciju i regeneraciju. Jedna od takvih oaza nalazi na idiličnoj lokaciji na lepom i čistom jugu Slovenije i nudi izuzetnu wellness ponudu, izvrsnu kuhinju i mnoštvo dodatnih sadržaja. U pitanju su Dolenjske Toplice jedne od najstarijih termi u Evropi. Primamljiva okolina Dolenjskih Termi i slikovita dolina reke Krke nude beskrajne mogućnosti za odmor i rekreaciju svima koji rado provode vreme u prirodi.

Dolenjske Toplice predstavljaju omiljenu destinaciju gostima iz cele Evrope, kako zbog tradicionalnih načina lečenja, tako i zbog savremene ponude wellness usluga. Dolenjske Toplice su odlično polazište za izlete, nude mnoge mogućnosti za biciklizam, šetnju, nordijsko hodanje, vodene sportove na reci Krki i druge rekreativne aktivnosti. Termalna voda u Dolenjskim Toplicama se dobija iz 3 izvora i izvire sa temperaturom od 27 do 36° C. Ova termalna voda bogata je kalcijumom, magnezijumom i hidrogenkarbonatom. Veoma je lekovita i dokazano pomaže u lečenju reumatskih bolesti, stanja nakon povreda i bolesti lokomotornog sistema, neuroloških problema, bolesti srca i krvnih sudova, kao i disajnih organa.

Hotel BalneaFoto: Promo

Ukoliko se odlučite da doživite duhovni i telesni preporod upravo u Dolenjskim Toplicima preporučujemo vam boravak u Hotelu Balnea 4* superior koji je jedan od najboljih dizajn hotela u Sloveniji i idealan je izbor kako za parove, tako za porodice, ali i za sve one koji vole aktivan odmor. Smešten je u prelepom parku, a atraktivnim panoramskim hodnikoms pojen je sa wellness centrom Balnea.

Hotel Balnea 4* superior jedan je od najlepših u Evropi. Kvalitet i gostoljubivost prepoznali su gosti iz celog sveta .Na Trivagu gosti ga uvršćavaju među sedam najboljih wellness hotela u Evropi, a primio je i mnoga priznanja stručne javnosti.

Prostrane i luksuzne hotelske sobe opremljene su prijatnim prirodnim materijalima. U romantičnim apartmanima možete se odmarati uz kamin, kao pravi grofovi ili pak u sobnoj termalnoj kupci ili na velikom balkonu sa kojeg pogled seže u park.

BazeniFoto: Promo

Wellness centar Balnea koji se nalazi na rubu prekrasnog parka sa stogodišnjim stablima, kraljevstvo je osvežavajućih kupki, masaža, sauna i vodene relaksacije. Bogatu ponudu Balnee nadograđuje centar za negu lica i tela sa jedinstvenim programima za kvalitetniji život. Možete plivati u unutrašnjim bazenima temperature vode 32 °C ili u spoljašnjim bazenima temperature 27 °C. Još boljem osećaju dodatno doprinose vodeni i vazdušni mehurići kao i druge vodene masaže i atrakcije u bazenima. Termalna voda žubori i u whirlpoolu.

Na vrhu hotela Hotelu Balnea 4* superior nalazi se i nov centar za relaksaciju, nazvan Spa Panorama. Opremljen je sa dve saune i prostorom za odmor sa ležaljkama, sa kojih se pruža pogled na prekrasnu okolinu.

Balnea FunFoto: Promo

Na letnjem kupalištu Wellness centra Balnea u Termama Dolenjske Toplice niču novi tobogani, a pored njih novi bazen sa termalnom vodom. Na otvaranju ovogodišnje letnje sezone, koja se očekuje krajem maja, otvara se Balnea Fun te će ljubitelji adrenalina i vodenih avantura moći da uživaju u četiri različite vrste tobogana: Zvezdana staza, Kamikaza, Gromi Vrtlog. Deca predškolskog uzrasta će uživati u obližnjem već dobro poznatom Piratskom brodu, dok u unutrašnjem (zatvorenom) bazenu ih čeka nova stenu za penjanje. Tobogani i bazen za pristajanje su odvojeni od glavnog bazena i diskretno povučeni u zelenilo iza restorana na kupalištu. Vesela i živa atmosfera neće ometati kupače pored letnjeg termalnog bazena, a koji će i dalje moći mirno da uživaju u kupanju i da hvataju sunčeve zrake na ležaljkama. Na kupalištima Wellness centra Balnea gostima su na raspolaganju zatvoreni (unutrašnji) termalni bazeni dva otvorena (spoljašnja) bazena sa vodenim i vazdušnim masažama, whirlpool-ovima, gejzirima i vodopadima. Sa tihim i mirnim mestima je osigurana privatnost, odmor i bezbedno sunčanje. Čistoća, uređenost i kvalitetna termalna voda su karakteristike kupališta u Termama Dolenjske Toplice.

WellnessFoto: Promo

Vaša nepce će uživati u svetskim jelima, napravljenim od svežih namirnica, proizvedenim na okolnim seoskim domaćinstvima. Ukusi su obogaćeni prirodno, bez bilo kakvih veštačkih dodataka. Za romantičare pripremaju se večere uz sjaj sveća i poslužuju se uz odlična vina Bele Krajine. Ponuda se prilagođava svakom gostu, poštujući njegove potrebe, želje i prehrambene navike.

Ne propustite posetu jednom od najboljih wellness i spa centara u Evropi uz turističku agenciju Odeon World Traveli iskoristite fantastičnu promociju “Odmor za celu porodicu”. Cena paket aranžmana za boravak u hotelu Balnea 4* superior kreće se od 138 evra za dva noćenja po osobi, sa uključenom polupansion uslugom. U terminu od 15.06-30.06.2019. uključena je i dodatna akcija – u pratnji dve odrasle osobe prvo dete do 12 godina i drugo dete do 6 godina borave BESPLATNO.