policija-uhapsila-baku-(93)-zbog-njene-poslednje-zelje:-unuk-se-zahvalio-zbog-ovog-lepog-gesta

28.06.2019. 15:23

Mada nije počinila nikakvo krivično delo, mančesterska policija je uhapsila 93-godišnju gospođu Džosi Birds jer joj je to bila poslednja želja.

Uhapšena baka Foto: Pam Smith / Twitter

Na svom nalogu na Tviteru, koji je imao više hiljada pregleda, Pam Smit se zahvalila mančesterskoj policiji zbog gesta pažnje prema njenoj baki.

“Veliko hvala mančesterskoj policiji koja je danas uhapsila moju baku Džosi. Ona ima 93 godine i zdravlje je izdaje. Želela je da bude uhapšena pre nego bude kasno. Ona ima zlatno srce i danas je uživala. Hvala vam što ste joj ispunili želju”, napisala je zahvalna unuka, koja se i obratila zvaničnicima policije sa ovim zahtevom.

A big thank you to @gmpolice for “arresting” my Gran Josie today. She is 93 years old and her health is failing, and she wanted to be arrested for something before it’s too late. She has a heart of gold and thoroughly enjoyed it today. Thank you for granting her wishes. pic.twitter.com/hi1qkJESwv— Pam Smith (@sterlingsop) June 22, 2019

Bakina želja je bila da bude uhapšena i privedena u stanicu da bi iskusila kako to izgleda biti s one strane zakona.

Policija je u svom saopštenju iznela da je njihov cilj da podrže svoju sugrađane i zato su bili spremni da gospođi izađu u susret, ali napominju da zbog toga niko od sugrađana nije bio ugrožen i da su savesno izvršavali sve druge obaveze.

“Drago nam je da smo staroj gospođi uspeli da izmamimo osmeh i priredimo doživljaj za pamćenje, kao i što smo precrtali jednu od želja sa njene liste”, stajalo je u zvaničnom saopštenju policije.

Međutim, ovo nije bio prvi zahtev ovakve vrste. U martu mesecu Ani Brokenbrou, stara 104 godine, takođe je imala želju da bude uhapšena, što joj je i ispunjeno.