U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  PROKUPLJE- Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja“ će u narednoj školskoj godini upisati 150 svršenih osnovaca.

  Ove godine je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ovoj prokupačkoj Školi odobrilo upis đaka u dva nova smera. Reč je o obrazovnim profilima „operater prehrambene industrije“ i „cvećar-vrtlar“, u trogodišnjem trajanju. U oba smera moći će da se upiše po 15 svršenih osnovaca.

  -Zbog velikog interesovanja za školovanje za obrazovni profil „pekar“, povećan je broj učenika koji će se upisati u prvi razred. Prethodnih godina, upisivalo se po 15 učenika, a sada je taj broj, zbog velikog interesovanja učenika, povećan na 30, istakao je direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić.

  Za narednu školsku godinu, planiran je i upis 30 učenika za zanimanje „rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike“ u trogodišnjem trajanju, dok će se na smerovima „veterinarski tehničar“ i „poljoprivredni tehničar“ obrazovati po 30 učenika u četvorogodišnjem trajanju.

  -Svake godine, uvođenjem novih obrazovnih sredstava, nastojimo da osavremenimo i poboljšamo rad i nastavu. Poljoprivredna škola, zahvaljujući Gradu Prokuplju, koji nam uvek pomaže, ima idealne uslove i za rad i učenje. Tu su školske radionice, savremeni kabineti i školske ekonomije, u kojima se učinici upoznaju i sa najnovijim dostignućima u zanimanjima za koja se obrazuju. Sve to pomaže našoj deci da na takmičenjima na kojima učestvuju budu zapaženi, naglasio je direktor Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ Nebojša Bjelić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467055